Günümüz Bilgisayar Oyunları

Günümüz Bilgisayar Oyunları

Günümüzde birçok bilgisayar üzerinde oynanan kaliteli oyunlar bulunmaktadır. Bu oyunlar ile insanlar günlük boş vakitlerinde zamanını eğlenceli bir şekilde geçirmek için oyunlar oynarlar. Bu oyunlar günden güne kalitesini arttırmakta mükemmel grafiklere sahip olabilmektedir. Günümüz bilgisayar oyunları online ve offline olmak üzere kategorilere ayrılır. Farklı insanlar ile internet üzerinden beraber oynadığınız oyunlara online, internet bağlantısı gerektirmeyen oyunlar yani tek başımıza oynadığımız oyunlara ise offline oyunlar denir.

Counter Strike:Global Offensive

Günümüz bilgisayar oyunlarında online oyunların başında gelen birçok oyun vardır. Bu oyunların en başında ise Counter Strike:Global Offensive gelmektedir. Bu oyun birçok moda sahip internet üzerinden başka insanlar ile beraber karşılıklı oynayabileceğiniz FPS tarzı bir silah oyunudur. Bu oyun insanlara rekabeti son derece hissettirecek bir oyundur. Ayrıca oyun üzerinde karşıdaki oynayan insanlar ile sohbet ederek muhabbet ederek oyun devam ettirilebilir.

League of Legends

Günümüz bilgisayar oyunları deyince akla gelen diye oyunlardan bir tanesi ise League of Legends oyunudur. Bu oyun birden fazla karakteri ve bu karakterin özelliğini kontrol ederek karşılıklı olarak çalışabileceğiniz bir takım oyunudur. Bu oyun 3 koridordan oluşan bir haritada geçer. Bu koridorların arasında ise orman ve canavarlar bulunmaktadır. Oyuncular hem karşı tarafın oyuncuları ile hem de oyundaki minyon ve canavarlar ile çatışır. Oyun devam ederken seviye atlar ve bu seviyeler doğrultusunda karakter güçlenir. Ayrıca her takımın belli kuleleri vardır. Rakibin merkezi kulesini yok eden takım oyunun kazananı olur.

PlayerUnknown’s BattleGrounds

Günümüz bilgisayar oyunlarının en önde gelenlerinden bir diğeri ise Playerunknown’s Battlegrounds oyunudur. Halk arasında bu oyuna kısaca Pubg denilir. Bu oyun ile oyuncular takım veya tek başına bir adaya uçaktan atlar. Ada üzerinde dağılmış silah ve ekipmanlar ile oyuncu kendini güçlendirir ve son hayatta kalan takım olmak için uğraşır. Ayrıca ada etrafında gelen bir elektrikli alan vardır. Bu elektrikli alan zamanla büyüyerek adanın merkezine doğru ilerler. Ve tüm oyuncular bu elektrikli alandan kaçmaya çalışır.

Günümüz bilgisayar oyunları yazımızın sonuna geldik. 2021 Yılı Bilgisayar Hızlandırma Rehberi yazımızı okumak için hemen buraya tıklayabilirsiniz.

 

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...