Green Card İle İlgili Bilinmesi Gerekenler

Her yıl binlerce başvuru ile ilgili mercihlere vatandaş olma işlemi yapılmaktadır. Amerikan yetkililerince açıklanarak 55 bin kişi kapasiteli sayının 80 bin kişi ye yükseltilmesi planlanan bu sayının artması green card başvurusu yapanların vatandaş olma şansını arttırmaktadır. Amerikan vatandaşı olmak için şartları kapsayan etkenler.

 

Green Card Başvuru Şartları Nelerdir?

 

18 Yaşını doldurmuş olmak ilk aranan şarttır. Bunun dışında askerliğini yapmış olmak yada askerlikten  muaf olmak aranan ikincil önemli kriterdir. Çeklişe katılarak başvuru formu doldurduktan sonra abd vatandaşı olma hakkının ilk evresi gerçekleşir. Çekilişte kendisine çıkan sonnuçları hakeden kişiler daha sonra amerika birleşik devletinde 5 yıl yaşadıktan sonra amerikan vatandaşlığı olma hakkına sahip olurlar. 

 

Bunun yanında 5 yıl süre zarfında ingilizce öğrenmek ve hiç bir olaya karışmamak da amerikan vatandaşı olmak için önemlidir.

Green card başvuru sonuçları her yıl mayıs ayında açıklanmaktadır.Mayıs ayından sonra açıklanan sonuçların akabinde yeni başvurular kabul edilmektedir. Green card başvuru formunu doldurarak en birincil kriteri yerine getirerek ilk adımı atmak akılcıl bir öneridir. 

 

Green Card başvurusu sadece internet üzerinden yapılabilmektedir. Bu nedenle internet üzerinden gren card yetkilisi firmalar aracılığı ile başvuru gerçekleştirmek gerekir. Aksi halde  Bazı aracı firmalar posta ile evrak gödereceğini beyan etmesine rağmen bu gibi bir kayıt itibası bulunmamaktadır. Posta ile yapılan ödemelerde geri ücret iadesi mümkün olmadığından dolayı dolandırıcılar genelde bu yöntemi tercih eder.

 

Halk arasında Green Card olarak bilinen ABD Göçmenlik Çekilişi Programı, her sene tüm dünyadan yaklaşık olarak 50 bin kişiye Amerika Birleşik Devletleri vatandaşlığı sağlamaktadır. Green Card Başvurusu yaparak ABD’de süresiz oturma ve çalışma hakkına sahip olabilirsiniz. Greencard sahibi olan bir kişi Amerika Birleşik Devletleri’ndeki tüm eyaletlerde diğer Amerikan Vatandaşlarıyla aynı haklara sahip olmaktadır.

 

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...