Görüntülü Sohbet Siteleri

Görüntülü Sohbet Siteleri

Görüntülü Sohbet Siteleri – Son yıllarda internet siteleri üzerinden görüşme yapmak ve konuşmak oldukça popüler hale gelmiştir bu bağlamda da uygulama oluşturucuları benzer formatta ancak farklı özelliklerde birçok görüntülü sohbet sitesi kurmuştur.

Bu siteler sayesinde kişiler yeni arkadaşlıklar edinebilir veya halihazırdaki mevcut arkadaşları ile uzak konumlarda da olsalar görüntülü bir şekilde konuşabilirler. Bu özellik ilk olarak whatsapp uygulaması ile ortaya konulmuş ve daha sonra birçok farklı site kurulmuştur.

https://www.youtube.com/watch?v=zl25RhvFNSc

Bu seriler içerisinde en çok tercih edilen görüntülü sohbet siteleri şöyle sıralanabilir;

  • FaceFlow
  • Omegle
  • ChatSpin
  • Chatroulette
  • ChatRandom
  • Fruzo
  • OmeTV
  • CamSurf

Şimdi tüm bu görüntülü konuşma üzerine kurulmuş olan sohbet sitelerinin özelliklerini sırayla inceleyelim.

Faceflow

Faceflow, videolu sohbet için kullanılan uygulamalar arasında ilk sırada yer almaktadır. Bu uygulamada ister arkadaşlarınızla isterseniz de iş tanımadığınız diğer kişiler ile görüşme sağlayabilir ve yeni arkadaşlıklar edinebilirsiniz ücretsiz bir hizmet sunması nedeniyle özellikle ilk sıralarda yer almaktadır.

Uygulama içerisinde görüşme sağlamak istediğiniz kişilere size özel olarak hazırlanmış linki iletmeniz sohbete başlatmanız için yeterlidir aynı zamanda sohbet kanalları içerisinden toplu video görüşmeleri yaparak da görüşme sağlamanız mümkündür.

Omegle

Omegle, uzun yıllar boyunca görüntülü sohbet alanında en iyi hizmete sunulmuş olan bu site her ne kadar çoğu zaman amacının dışında kullanılmak istense de özellikle kişiler arasında sosyalleşmeyi artırması ile oldukça faydalıdır. Aynı zamanda farklı ülkenin vatandaşları ile de görüşme sağlayabileceğiniz için dilinizi geliştirebilirsiniz.

Chatspin

Yeni nesli görüntülü sohbet uygulamaları içerisinde yer alan Chatspin özellikle gençlerin sıklıkla kullanmış olduğu ücretsiz 1 servistir. Hem kolay kullanıma sahip olması hem de bulunulan ülkeye göre filtreleme özelliği sunması aynı zamanda da ücretsiz olması bu uygulamayı ilk sıralara taşımaktadır.

Yakınınızda bulunan kişilere kolayca ulaşım sağlayabilmek adına bölge filtrelemesi yaparsanız hem yakınınızda bulunan kişiler ile sohbet edebilir hem de yeni kişiler tanıyabilirsiniz. Aynı zamanda içerisinde bulunan maske özelliği sayesinde görüşme sırasında yüzünüzü göstermek zorunda değilsiniz. Böylece kullanıcılara yüksek oranda gizlilik de sağlanmaktadır.

Chatroulette

Chatroulette, görüntülü sohbet siteleri üzerine kurulmuş olan siteler içerisinde ilkleri oluşturmaktadır. Uzun yıllardan beri aktif olarak varlığını sürdüren bu uygulama içerisinde ana sayfanız üzerinde kameranızı açmanız diğer kişiler ile görüntülü sohbet yapmanızı kolaylaştırmaktadır.

Chatrandom

ChatRandom, 10 yıldan fazla süredir hizmet sunan bir sitedir. Aynı zamanda içerisinde bulunan ülkeye göre veya cinsiyete göre filtreleme özelliği sayesinde istediğiniz kişiler ile görüntülü sohbet yapmayı sağlayabilirsiniz. Aynı zamanda uygulaması da bulunan bu site uygulama üzerinden de oldukça kolay bir şekilde kullanılabilmektedir.

Görüntülü Sohbet Siteleri
Görüntülü Sohbet Siteleri

Fruzo

Dating app olarak da adlandırılan Fruzo uygulaması üzerinden arkadaşlarınızla veya rastgele herhangi bir kişiyle görüntülü sohbet gerçekleştirmeniz mümkündür. Karşınıza çıkan adaylar içerisinden ilk görüşmelerinizi online olarak yapmanız mümkün olmaktadır. Bu adaylar sistem tarafından otomatik olarak atanması nedeniyle ilk sıralarda tercih edilen bir uygulama olmamaktadır.

Ometv

6 yıldan uzun süredir yayında bulunan OmeTV alternatif yayın hakkı sunmaktadır. Ancak bu uygulama Türkiye’de ve birçok ülkede yasaklanmıştır.

Camsurf

Ücretsiz uygulamalar arasında bulunan camsurf üzerinden aktif kullanıcılar ile videolu chat gerçekleştirmeniz mümkündür. Uygulamaya giriş yaparken cinsiyetinizi seçerek ve daha sonra uygulama kurallarını kabul ederek sohbete başlayabilirsiniz. Aynı zamanda web sitenin mobil uygulamaları da bulunmakta ve bu mobil uygulamaları telefonunuza yükleyerek kısa bir sürede kolayca kullanıma başlayabilirsiniz.

Tüm bu uygulamalar kişi güvenliğini en üst düzeyde korumaya yönelik olmakta ve aynı zamanda birçoğu sadece sizin talebinizi olan kişiler tarafından görüntülü konuşmayı sağlamaktadır. Ancak her ne kadar uygulama tarafından kişi hakları ve güvenliği sağlansa da karşınızdaki kişilerin yabancı olduğunu unutmadan uygulamayı kullanmanız gerekmektedir.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...