Google Meet Nedir? Google Meet ile Neler Yapılır?

Google tarafından işletmelere sunulan özel video konferans uygulaması Google Meet, koronavirüs döneminde birçok insan / işletme tarafından yoğun olarak kullanıldı.

 

Google Meet, Google G. Suite olarak bilinse de kurumsal bir yazılımın parçası olarak sunulmuştur. Fakat insanların koronavirüs döneminde video konferansına ihtiyaç duyması ile Google Meet yeni bir adım atmıştır. Google, ücretli olan bu uygulamanın ücretsiz versiyonunu duyurarak insanların kullanımına sundu.

Google Meet Özellikleri

Google Meet uygulamasını Google Play ve App Store’den cihazınıza indirebilirsiniz. Hem Android cihazlarda hem de iOS cihazlarda rahatlıkla kullanabileceksiniz.

Yüksek görüntü kalitesi ile sınırsız sayıda görüntülü konferans imkanı sunuyor.

Toplantıları en güvenli şekilde yönetebilirsiniz. Tüm görüşmeler konferans esnasında şifrelenir ve üçüncü kişilerce erişimine izin verilmez.

Google Meet ile karşı taraf bağlantıyı paylaşması halinde anında konferansa katılabiliyorsunuz. Hem masaüstü hem de mobil üzerinden tek tıkla toplantılara katılabilirsiniz.

Toplantı esnasında tüm konuşulanları Google yapay teknoloji sayesinde altyazılı olarak görebileceksiniz.

Google Meet’i internet tarayıcınıza https://meet.google.çcom adresini yazarak  yükleyeblir ya da kullanıma başlayabilirsiniz.

Google Meet ile Yapabileceğiniz 5 Şey!

Google Meet uygulaması ile yapacağınız görüşmelerde görüntünüzü açabilir ya da sesinizi açıp / kapatabileceksiniz.

Yurtdışına gittiğinizde, Türkiye’de olacak toplantınıza giremezseniz üzülmeyin! Toplantınıza Google Meet ile anında erişebileceksiniz.

Google Meet’i test etmek isteyen kişiler ücretsiz olarak test edebilir. Eğer memnun kalırlarsa paket satımı olarak alabilir ve premium olarak kullanabilirler. Basic paket fiyatı 6 dolar, Business paket fiyatı 12 dolar ve Enterprise fiyatı ise 25 dolar olarak ücretlendirilmiş. Google söz konusu paketler için müşterilerine özel olarak da indirim yapabiliyor.

Yukarıda yazdığımız paket fiyatları katılımcı ve özelliklerine göre değişikenlik gösteriyor. Basic paketi için 25 kişi ile aynı anda toplantı yapabiliyor ve Google Drive ‘da 30 gb alana sahip olabileceksiniz. Business paketinde ise katılımcı sayısı 50 kişi ile sınırlıdır, Google Drive de ise sınırsız depolama alanı sunuluyor. Google Drive’da görüşmeler yedekleniyor ve önemli verilerinizi de Drive’dan alabilirsiniz.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...