Google Drive’da Ofis Dosyaları Düzenleme Özelliği

Google’ın Gmail gibi çeşitli hizmetlerinden biri olan Google Drive, günümüz şartlarında dosya oluşturma ya da var olan dosyalarda depolama, senkronize şekilde çalıştırma hizmetleri sunan indirilebilir bir yazılımdır. Google Drive ile beraber bulutta doküman tutma, depolama, dosya paylaşma ya da iş birliği yapacağınız şekilde kişilerle beraber doküman düzenleme gibi noktalarda birbirinden farklı, bulut üzerinden yapılabilir birçok işleme müsaittir. Bununla beraber temel amacı dosya barındırma hizmeti olan Google Drive’da birçok dosya türü barındırılırken, Microsoft Office programı dosyaları da artık düzenlenebilecektir.

Google Drive’a yeni gelen bu özellik ile beraber Office dosyaları Drive’da nasıl düzenlenir? Konusu çok merak ediliyor. Bunun için bazı aşamalarla beraber siz de Drive’a yüklenen birçok dosyayı düzenleyebilir olacaksınız.

Daha önceleri Microsoft Office dosyalarının tamamında çift tıklandığında, Google Drive üzerinde sadece önizleme yapılabiliyordu. Günümüzde ise Drive kullanıcılarının yapabildiği birçok şeyden biri de önizleme modu dışında artık düzenleme olabiliyor. Eskiden dosyaları önizleme ya da indirerek dosyalarda düzenleme yapabilmekken, artık indirmeden dosyaları basit bir şekilde Google’da güncelleyebilir ve Ofis dosyalarında istediğiniz gibi web üzerinden düzenleme imkanlarından yararlanabilirsiniz.

Microsoft Office Dosyalarını Düzenleme Nasıl Yapılır?

Microsoft Office dosyaları, Google Drive’da saklama dışında artık çok rahat şekilde ofis programlarını düzenleyebilir olacaksınız. Google, internet kullanıcılarının web üzerinde düzenlemelerini yapabileceği ofis programlarıyla beraber hiçbir şekilde sorun yaşamayacaklardır.

Google Dokümanlar içerisinde düzenleme modu içerisinde Ofis programları istediğiniz gibi düzenlenebilir oluyor. Bununla beraber dosya üzerinde yapacağınız düzenleme eğer Office 2007’den önce ise, bu durumda yeni dosya formatında kaydeder. Bu nedenle Microsoft Office dosyalarının formatlarına bakıldığında şu şekilde listelenebilir:

  • MS Word Dosyaları: doc, docx, dot
  • MS Excel Dosyaları: xls, xlsx, xlsm, xlt
  • PowerPoint dosyaları: ppt, pptx, pps, pot

Drive içerisinde düzenleme yapmak için ofis dosyası üzerine çift tıklayın. Dosyanın üzerinde önizleme açılır ve buna göre istediğiniz gibi paylaşabilir, görüntüleyebilir ve düzenleyebilirsiniz. Bundan böyle dosyalar üzerinde web üzerinden istediğiniz gibi düzenleme yapabilir, kullanıcılar olarak eş zamanlı şekilde bir dosya üzerinde çalışabilir ve çoklu işlem yapabilirsiniz. Değişikliklerin tamamı orijinal biçimde ofis programına uygun olarak kaydedilir.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...