Gerçek Zamanlı Yayın İçin Netflix Direct Modu Özellikleri

En iyi ve popüler dijital yayın olarak bilinen Netflix, son dönemlerin en iyi mecrasıdır. Tüm dünyada bilinen dijital yayın platformu, her geçen gün yepyeni şeyler deneyerek kullanıcılarına çok iyi şeyler sunmaktadır. Netflix Direct modunu bu son zamanlarda test eden Netflix, Direct modu ile birlikte gerçek zamanlı yayın yapmayı planlıyor.

Dünyada milyonlarca abonesi bulunan, dijital yayın platformu olan Netflix, yeni aldığı kararla birlikte yeni bir mecra olarak karşımıza Netflix Direct modunu getiriyor. Bu platform içerisinde yer alacak Direct ile gerçek zamanlı yayın yapılması bekleniyor. Yepyeni özellikleriyle aldığı kararları birleştirerek yayına alması beklenen bu yeni özellik, yakın zamanda test süreçlerine başladı. Direct isimli bir mod üzerinde kullanıcılarına hizmet vermeye hazırlanıyor. Dijital yayın olarak yayın vereceği Direct ile birlikte yeni mod, geleneksel olarak bildiğimiz televizyon yayını gibi bir yayın olması bekleniyor. Bu şekilde Direct adında bir kanal olarak karşımıza çıkabilir.

Netflix Direct Modu Ne Zaman Geliyor?

Netflix tarafından yayınlanan Netflix Blog yazısı içerisinde çok sayıda kullanıcıya sunacağı bu yeni kanal modunda, gerçek zaman yayını özelliği olan Netflix Direct yayını testlerini ilk olarak belirli bölgelerde test edecek gibi duruyor. Blog yazısında yer alan bölge, Fransa olarak gözükmektedir. Netflix, Fransa’da Direct özelliğini test edecek ve bu ülkeyi seçmesinde en büyük neden ise, doğrudan geleneksel televizyon karşısında uzun süre geçiren Fransızlardan dolayı olduğu biliniyor.

Netflix Direct, Fransa bölgesinde testlere başlayacaktır. Sadece Netflix abonelerine açık olan bu kanal ile birlikte Fransız, ABD ve uluslararası yapımlar yer alacaktır. Bununla beraber diziler ile uzun metrajlı filmler yer alması bekleniyor.Fransız telekomünikasyon şirketleri olan Orange, Canal Plus ve SFR gibi şirketlere, dağıtım anlaşmaları sebebi nedeniyle Netflix’in Direct modu, web tarayıcısı üzerinden erişim sağlanarak diğer yayın hizmetlerinden farklı olması sebebiyle yapılacaktır.

Bu sebeple Fransa’da bu yeni modun denemeleri yapılması için genel Netflix kullanıcıları, direkt bu yeni moda erişemiyorlar. Netflix Direct moduna genel yayınlanma tarihi ne zaman olcak? Konusuyla ilgili şu ana kadar bir açıklama yapılmadı.

Koronavirüs salgını nedeniyle Netflix izlenme oranları çok artarken, Fransa’da bu özelliği 5 Kasım itibariyle test etmeye başladı. Bununla beraber Aralık ayı boyunca da Fransız abonelerinin Netflix Direct yayınını 24 saat boyunca izleyecekleri de açıklandı.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...