Genital Bölgeye Epilasyon

Genital Bölgeye Epilasyon Nasıl Yapılır?

Genital bölgeye epilasyon yapma yöntemleri birçok kadın tarafından günümüzde hala araştırılmakta. Hem canı yanmasın isteyen hem de istenmeyen tüylerden kurtulmak isteyen kadınlar, bu konu ile yakından ilgilenmekte. Genital bölgenin cildinin ne kadar hassas olduğunu herkes bilir. Bu neden ile genital bölgeye epilasyon yöntemleri önem taşımaktadır.

Genital Bölge Epilasyon Yöntemleri

Genital bölge, vücutta epilasyon için oldukça hassas ve önemli bir noktadır. Bu neden ile hem pürüzsüz, temiz ve tüysüz olması hem de mümkün olduğunca az acı vermesi kadınlar için oldukça önem taşımaktadır. Bu neden ile genital bölgeye epilasyon yöntemlerinden bahsedilebilir.

Tıraş

Acı eşiği yüksekte olan kadınlar genellikle bu bölgelerini tüylerden arındırmak için tıraş bıçakları tercih etmektedir. Tıraş bıçakları cilde acı vermemektedir. Ancak kullanırken dikkatli olmak ve ciltte kesiklere ya da tahrişlere neden olmamak gerekmektedir. Ayrıca tüylerin çıkış yönüne doğru tıraş etmek de önem arz etmektedir. Aksi takdirde tüylerin çıkış yönünün tersine doğru tıraş etmek batıklara ve tüylerin cilt içerisinde kıvrılmasına neden olabilir.

Bunun dışında temiz ve başarılı bir tıraş için öncelik ile uzun tüylerin kısaltılması gerekmektedir. Böylelikle tıraş edilecek bölge daha net görünür ve temiz tıraş etmek daha kolay ve mümkün olur. Ancak unutulmamalıdır ki tıraş yöntemi tüyleri kökünden almadığı için diğer epilasyon yöntemlerine göre tüyler daha sık zaman aralığında yeniden çıkmaktadır.

Epilatör Kullanmak

Epilatör kullanmak genital epilasyon için bir diğer yöntem olmaktadır. Bu sayede istenmeyen tüyler kökünden alınır ve böylece zaman aralığı olarak da tüyler geç çıkmaktadır. Çünkü tüylerin yeniden kökten uzaması gerekmektedir ve tüyler kökten cilt yüzeyine doğru uzayana kadar da belli bir zaman geçmesi gerekmektedir. Sonrasında cilt yüzeyine çıkan tüyler cilt yüzeyinde de bir miktar uzayarak istenmeyen tüyler görüntüsüne kavuşana kadar aradan fazla bir zaman geçmektedir.

Lazer Epilasyon

Son zamanlarda hayatımıza yeni ve hızlı bir giriş yapmış olan lazer epilasyon yöntemi de özellikle kadınların favorisi haline gelmiştir. Bunun için genellikle güzellik salonlarına gidilerek bu hizmet alınmaktadır. Ancak genital bölgeye epilasyon konusunda bir uzmandan hizmet almak istemeyen kişiler için ev tipi satın alınabilir lazer epilasyon cihazları da mevcuttur.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...