Facebook, Twitter, İnstagram Türkiye’de Kapanacak mı ?

Sosyal Medya siteleri ile ilgili olarak yaşanan gelişmeler sosyal medya kullanıcıları tarafından ilgiyle takip edilirken son zamanlarda yaşanan gelişmeler sonrası facebook,instagram ve twitter gibi dev sosyal medya platformlarının da kapanması ihtimali gündeme geldi.

Temsilci Atamaları istenmişti

Büyük tartışmalara neden olan  sosyal medya yasası 1 Ekim’de yürürlüğe girmişti. Tartışmalara ve tepkilere neden olan ancak kabul edilen sosyal medya düzenlemesine göre Türkiye’den günlük erişimi 1 milyondan fazla olan yurt dışı kaynaklı sosyal ağ sağlayıcı (Twitter, Facebook, Instagram, WhatsApp) en az 1 kişiyi Türkiye’de temsilci olarak belirlemesi istenmişti. 

Bu şartı kabul etmeyen sosyal medya platformları ise çeşitli cezai yaptırımlarla karşılaşmış ve her birisine 30 Milyon TL ceza kesilmişti. Yaşanan gelişmelerin ardından ise sosyal medya platformları henüz geri atmış değil, Peki bundan sonra süreç nasıl işleyecek ?

Bant Genişlikleri Düşürülecek 

Edinilen bilgilere göre sosyal medya devleri temsilci atamama konusunda ısrarcı davranmaya devam ederse her ay katlanarak artan cezai yaptırımlarla karşı karşıya kalabilecekler. Bu süreçten sonra ise bu siteler erişime kapatılmayacak fakat bant genişliğinin %90’lara kadar düşürülebileceği ifade ediliyor. Bu da sitelere erişim sağlanamaması ya da çok ağır açılması ve işlem yapılmaması gibi sorunları beraberinde getirecektir. 

Böyle bir durumda da bu siteler bir nevi işlev göremez hale gelecek ve kullanımları çok zorlaşacaktır. ilerleyen süreçte konu ile ilgili olarak yeni yaptımların yapılıp yapılmayacağı ve ne tür yaptırımlar olacağı daha net olarak belli olacaktır.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...