Facebook Mobil Uygulama Karanlık Mod Aktifleştirme Nasıl Yapılır?

Facebook mobil uygulamada karanlık mod nasıl aktif edilir? Karanlık mod ile birlikte artık Facebook’ta göz yorması ya da ağrıtması gibi noktaların tamamından kurtulabileceksiniz. Bunu yapabilmek için Facebook, yakın zamanda tüm kullanıcılarına karanlık modu aktif etti. Peki siz nasıl karanlık modu aktif edebilirsiniz? Facebook Karanlık yakın zaman önce artık herkes için kullanılabilir oldu. Facebook mobil uygulama ile beraber Karanlık modu aktif ederek artık kullanabilirsiniz. Peki Karanlık mod Facebook’ta nasıl aktif edilir?

Uzun süredir beta testi yapan Facebook, iOS 14 ile birlikte Facebook Dark Mod onayı vererek artık Facebook web site dışında da mobilde karanlık modu aktif edilebilir durumdadır. Web sitesi üzerinden Karanlık mod uzun süredir bulunuyoru ve mobil cihazlarda da artık Facebook Karanlık Mod barındırıyor.

Artık Facebook, Karanlık Mod aktif edilebilir şekilde olup kullanılabilir olarak tüm kullanıcılara yayımlandı. Facebook zaten kendi ürünleri olan Messenger ile Instagram’da bu temalara sahiptir. Karanlık modu bu 2 uygulama üzerinde kullanılabiliyor. iOS ve Android uygulamalarında da karanlık mod seçenekleri getirildi ve artık kullanıma açık şekilde uygulanabilir olacaktır.

Facebook Mobil Uygulamada Karanlık Mod

Nisan ayından bu yana Facebook, karanlık mod için çalışmalar sürdürüyordu. Belli başlı kullanıcılara test etmesi için Karanlık Mod yayınlanarak tanışmaları sağlanmıştı. Bununla beraber artık tüm kullanıcılar Dark Mod olarak bildirile, Karanlık Modu kullanabilir ve Facebook üzerinden bu karanlık moduna sahip olabilirler.

Eğer sizin de cihazınızdaki uygulamada Facebook karanlık mod aktifse, bunu etkinleştirmek için direkt olarak Facebook Ayarlar menüsünü açın. Burada Ayarlar ve Gizlilik seçeceğini açarak, buradan Karanlık Mod bölümünü aktif ederek siz de telefonunuzda karanlık modu kullanabilirsiniz.

Facebook bu sıralar Dark Mode testlerini birçok kullanıcıya açmış durumda ve kontrol ediyor. Bir tür sızıntı bilgi olsa da aslında gerçekte bu özellik, eğer sizin telefonunuza da gelmiş durumdaysa iOS kullanıcısı olarak karanlık modu aktif edebilir ve bu özelliği kullanabilirsiniz. Ayriyeten Android’de karanlık modu test ediyor, iOS uygulama olarak karanlık modunu aktif edebilirsiniz. Bunun için Facebook uygulamanızı güncelleyerek hemen siz de bu güncel halden faydalanabilirsiniz.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...