evde kaktüs besini nasıl yapılır_

Evde Kaktüs Besini Nasıl Yapılır?

Evde Kaktüs Besini Nasıl Yapılır? Çiçekler ve bitkiler çoğu insanın dikkatini ve ilgisini çekmezken bazı insanlar için keyifli bir aktivitedir. Çiçeklerine gözü gibi bakan bu kişiler her türlü bakımını büyük bir titizlikle gerçekleştirirler. Çok güzel ve yararlı canlılar olan bitkilerinse tıpkı insanlar ve hayvanlar gibi beslenmeye, bakıma ve büyümeye ihtiyaçları vardır. Son dönemlerde en çok yetiştirilen bitkiyse kaktüs. Pek çok kişi bakımının oldukça kolay olması, az yer kaplaması ve estetik bir görüntüye sahip olması nedeniyle kaktüs yetiştiriciliği yapıyor. Kaktüs her ne kadar az su ve besine ihtiyaç duyan bir bitki olsa da uygun koşullarda özenle bakılması gerekiyor. Bunun için en fazla ihtiyaç duyulan noktaysa kaktüs besini. Bu besin kaktüslerin daha sağlıklı ve daha uzun ömürlü olmasına fayda sağlıyor. Çiçek veya gübre satan dükkanlardan kaktüs besini temin edebileceğiniz gibi evde doğal olarak kendinizde bu besini hazırlayabilirsiniz. Sizler için evde kaktüs besini nasıl yapılır ve bu besinin faydaları nelerdir detaylı olarak açıkladık.

Kaktüs Besini Nasıl Hazırlanır

Kaktüs bitkisi çok fazla bakıma ya da suya ihtiyaç duymaz. Bu durum bakımı kolay hale getirir. Zahmetsiz bir bitki olmasına rağmen yine de uygun koşullarda bakılmalı ve uygun besleyici içerikli maddeler kullanılmalıdır. Kaktüs besini bu maddelerden bir tanesidir. Pek çok kaktüs yetiştiricisi tarafından sıklıkla kullanılır. Kaktüs besini tarifini aşağıda ayrıntılı olarak açıkladık.

Malzemeler:

  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet yumurta kabuğu
  • 3 ya da 4 diş sarımsak

Yapılışı

  • 1 adet kuru soğanın dış kabuğu ayrılır. Soyulan dış kabuğunun ince ve kahverengi olmasına gerekmektedir.
  • Büyüklüğüne göre 3 ya da 4 diş sarımsağın dış kısmında bulunan beyaz kabuğu ayrılır.
  • Kuru soğanın ve sarımsağın ayırılan kabuklarıyla 1 adet yumurta kabuğu büyükçe bir kavanozun içine doldurulur.
  • Hazırlanan kavanoz bir gece kadar bekletilir.
  • Bekletilen kavanozda elde edilen besinden 1 yemek kaşığı alınır ve 1 litre suyla karıştırılır.

Kaktüs besinini uygularken dikkat etmeniz gereken birkaç püf nokta bulunuyor. Hazırladığınız besinin taze olması gerekmektedir. Bu nedenle yukarıda verdiğimiz tarif tek kullanımlıktır ve her seferinde tekrar hazırlanılması gerekmektedir. Kaktüs besinini 6 ay da 1 olacak uygulayabilirsiniz.

Evde Kaktüs Besini Nasıl Yapılır? Makalemiz ile bir keyifli bir içeriğin daha sonuna geldik, En çok merak edilen nasıl yapılır? Kategorimizi incelemeyi unutmayınız.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...