Evde Ara Makas Nasıl Yapılır

Evde Ara Makas Nasıl Yapılır? Ara Makas Hangi Saçlara Yapılır?

Evde ara makas nasıl yapılır? Sorusu birçok insanın sorduğu bir sorudur. Çoğu insan kuaförlerin  “ara makas atalım mı” lafına aşinadır. Tabi ki bilmeyenler de vardır. Ara makas genelde kadın kuaförlerinin bir stili gibi görünse de erkek kuaförler tarafından sıkça yapılır. Ara makas genelde kalın telli, gür saçlı kadınlara uygulanır. Kesimin amacı saçları seyreltmektir. Erkeklerde ise uzun saçlı ve saçları kabaran kişilere uygulanır. Bu yöntem saçta kabarmayı önler.

Ara Makas Nasıl Yapılır?

Ara makas kuaförlerde yapılan bir işlemdir. Fakat vakitin nakit olduğu bu dönemlerde kuaföre gitmek istemiyorsanız evinizde de yapabilirsiniz. Evde ara makas nasıl yapılır? İşte size  bu soruyla ilgili birkaç tüyodur.

  • Öncelikle ara makas atmadan önce saç kesiminde biraz deneyim kazanmalısınız.

  • Ara makas yapacaksanız eğer kalın dişli özel bir ara makasa ihtiyacınız olacak.

  • Ara makas yapmadan önce saçlarınızı yıkarsanız veya nemlendirirseniz kesiminiz çok profesyonel olacaktır.

  • İlk önce saçlarınızı tutamlara ayırın.

  • Ara makası yan değil de dik tutarsanız, saç arası yoğunluğunu azaltır.

  • Ayrıca ara makas kesinlikle  saçın boyuna ve uçlarına  yapılır.

  • Saç diplerine yapılırsa, diplerden zamanla sert kıllar çıkar. Ara makas yaparken acele etmeden, yavaş yavaş yapmalısınız.

Ara Makas Hangi Saçlara Yapılır?

Ara makas en çok kıvırcık, gür saçlara bir de kabaran saçlara atılır. Düz saçlara da zaman zaman atılabilir. Gür ve kıvırcık saçlara sahip olanlarda ara makas tutamlar halinde atılır. Tutam şeklinde alınan saçın üst kısmına uygulanır. Ara makas bilinçsiz bir şekilde atılırsa saç daha da fazla kabarır, kötü bir görüntü oluşur.

Kabaran saçlara da aynı yöntemle ara makas atılır. Düz saçlarda durum biraz farklıdır. Düz saç hata gösterir bir saç olduğu için düz saça  ara makas uygularken daha titiz olmalısınız. Bu saçlarda da ara makas uçlara yapılır. Makas izlerinin belli olmaması için makas atma işlemi, ince aşırıya kaçmadan olmalıdır. Evde ara makas nasıl yapılır? Sorusu hakkında biraz bilgi sahibi olduğunuzu düşünerek konu hakkındaki daha detaylı bilgiler için https://www.hizliresim.com/blog/ sitesine bakmanızı öneririz.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...