Yüzümüze Neden Dokunuruz? Yüzümüze Dokunmayı Nasıl Engelleriz?

Sizin herhangi bir olayda jest ve mimikleriniz o an sizin düşündüklerinizle alakalı pek çok şeyi gösterir. Bu nedenden ötürü bazen jest ve mimiklerinizi kontrol etmek isteyebilirsiniz. Fakat bunu yapmak hiç de kolay değildir. Çünkü sizin jest ve mimikleriniz tamamen sizden bağımsız olarak hareket etmektedir. Mesela bir çok kişi yüzüne istemsiz olarak dokunuyor. Peki, siz günce kaç kez yüzünüze dokunuyorsunuz? Yüzümüze Neden Dokunuruz? Yüzümüze Dokunmayı Nasıl Engelleriz?

Yüzümüze Neden Dokunuruz?

Son Derece Normal

Bazen biriyle sohbet ederken yüzünüze dokunabilirsiniz. Bu durum genelde dikkatiniz dağıldığında meydana gelen son derece doğal bir tepkidir. Aslında bu tepkinin de ötesinde olan bu durum bazılarımız için alışkanlık haline gelmiştir. Bu nedenden ötürü bu hareketi istemsiz olarak tekrarlayabilirsiniz. Bu hareketi bırakmak zor olsa da çaba göstermeniz gerekmektedir.

Duygularınızı İfade Etmenin Bir Yolu

Duygularınızı ifade etmek için ellerimizi kullanmak yalnızca iç güdüsel bir durum değildir. Pek çok insan bunu yaptığından ötürü her yerde gördüğümüzden ötürü buna alışkınız. Beden dili başkalarına nasıl hissettiğimizi söylemenin kolay yoludur. Yıllardır kendimizi ifade etmek için kullandığımız pek çok hareket bir anda ortadan kaybolamaz. Bu nedenden ötürü yüzümüze dokunmayı bırakmanız zor olabilir.

Stresli Olduğumuzu Göstermenin Bir Yolu

Stresli olduğunuz anlarda rahatlamak için bir şeyler yapabilirsiniz. Bazılarımız hafif bir müzik dinlemeyi tercih ederken bazıları de biriyle konuşmayı tercih eder. Ama şu bir gerçektir ki tamda bu anlarda vücudunuzun konuşup rahatlamaya ihtiyacı var. Bilimsel olarak yüzünüzün bazı noktalarına dokunmak sizi yatıştırabilmektedir.

 Yüzümüze Dokunmayı Nasıl Engelleriz?

  • Yüzünüze dokunmayı bırakabilmek için öncelikle bu davranışı neden yaptığınızı bilmeniz gerekiyor. Bunu bildiğiniz takdirde engelleyebilirsiniz.
  • Mesela endişeliyseniz, stres topu kullanmayı deneyebilirsiniz. Böylece ellerinizi meşgul edebileceksiniz.
  • Yapışkanlı notları hatırlatma olarak tercih edebilirsiniz.
  • Elinize parfüm veya losyon sürerek, kokuyu kendi avantajınıza kullanabilirsiniz. Bu şekilde ellerinizi yüzünüze yaklaştırdığınızda koku size dokunmamayı hatırlatacaktır.
  • Yüzünüze dokunmayı tetikleyen şey eğer stres ise meditasyon, yoga veya nefes egzersizleri gibi uygulamaları tercih edebilirsiniz.

 

 

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...