Wordpress Admin Şifresi Nasıl Değiştirilir?

Wordpress admin şifresi değiştirme işlemi aslında teorik olarak kolay bir işlem. Hatta pratik olarak dahi oldukça rahat bir şekilde yapabilirsiniz. Bu işlemi yapabilmek için de e posta adresinize erişiyor olmanız gerekiyor. Bunu sağlıklı bir şekilde yapabilmek için karşınıza çıkarılan her bir beklentiyi ve yenilikçi çalışmayı online olarak yürütebilir ve çözümleri de aynı şekilde kullanmaya başlayabilirsiniz. Wordpress şifre değiştirme işlemleri nasıl ilerler? Gelin yakından detaylara göz atalım. Hem hızlı hem de etkili bir kullanımla birlikte organize edilen bütün seçimler için, daha ferah ve kolay bir kullanım sunmak istiyoruz.

Wordpress şifrenizi değiştirme nedenleri

Bu konuda yapılacak olan çok fazla işlem var. Sizler için daha rahat, daha dengeli ve yenilikçi bir kullanımla ilerleyen her bir fırsat için güvenlik açıkları bulunuyor. Hosting fiyatları sunulurken genellikle site yedekleme hizmetleri de buna dahil ediliyor. Bu durum da zaten insanların isteklerine göre değişen, yenilenen ve farklı aşamalarda organize edilen bir çözüm oluşturuyor. Bu sayede rahat, kolay, profesyonel ve değişimlerle uyumlu çözümleri kullanabiliyorsunuz.

Wordpress şifrenizi değiştirmenizin şu sebepleri olabilir.

  • Hesabınızı başkasıyla paylaştıysanız, bu konuda tekrar erişimi alabilmeniz
  • Şifrenizi birilerinin öğrenmiş olma ihtimali
  • Şifrenizi hatırlamıyor olma ihtimaliniz

Bu ihtimaller ve seçenekler dahilinde sizler de şifrenizi değiştirmek isteyebilirsiniz. Yapılacak olan işlem, geleneksel olarak herkese farklı aşamalar sunsa da, kendiniz için özenli ve yenilikçi bir yaklaşımla ilerlemeniz mümkün olacaktır.

Wordpress şifre değiştirme yöntemleri

Wordpress şifre değiştirme yöntemleri konusunda aklınıza gelecek olan her türlü seçimi, yenilikçi yaklaşımı ve farklı fırsatları online olarak görebilirsiniz. Peki ama şifreler nasıl değişir?

  • Giriş ekranı üzerinden Wordpress şifre değiştirme
    1. Her wordpress sitesinin kendine has bir şekilde giriş ekranı bulunuyor. Bu ekranları kullanarak rahatlıkla sizler de giriş işlemlerini yapabilir ve yerine getirebilirsiniz. Giriş ekranın altında yer alan parolanızı mı unuttunuz sorusunun cevabı olarak bu linke tıklayabilir ve hesabınızın şifresini yenileyebilirsiniz. Ardından Wordpress kullanıcı adınızı kullanarak rahatlıkla bu süreçlerle ilgili seçimleri kullanabilir ve ön plana çıkarabilirsiniz.
  • Yönetici panelinden Wordpress admin şifresi değiştirme
    1. Wordpress yönetici paneline giriş yaptıktan hemen sonra Wordpress şifrenizi içeriden değiştirebilirsiniz. Bunun için hesaba giriş yaptıktan hemen sonra profil bölümüne gitmeniz yeterli olacaktır. Sonrasında işler daha rahat ilerleyeceği için hemen düzenleme yapabilir ve hesabınızı aynı şekilde şifre yenileme sürecine sokabilirsiniz.
  • Wordpress phpMYAdmin şifre değiştirme
    1. Bu işlem ise biraz karışık gibi görünebilir. Ama hiç kafanız karışmasın. Yapmanız gereken şey, doğrudan site weritabanınızı kullanmak olacaktır. Veritabanı konusunda yapılacak olan işlem, öncelikle veritabanları bölümünüze gelmeniz lazım. Hosting yönetim panelinden veri tabanlarım bölümlerine gelin ve oradan phpMyAdmin yazısına tıklayın. Ardından veritabanlarını detaylı olarak göreceksiniz. Bu işlemleri yaparken, erişimleri çok daha hızlı bir şekilde ön plana çıkarmaya başlarsınız. Erişim konusunda yapılacak olan işlem biraz da bu süreçlerde ortaya çıkarılıyor. Erişim sağladığınız zaman ekranın sol bölümünü göreceksiniz. Şifrenizi bu bölümden de rahatlıkla değiştirebilirsiniz. Bu işlem için biraz zaman harcamanız gerekebilir. Ama genellikle hesabınıza ulaşamadığınız zaman son çare olarak tercih edilen bir süreçtir ve online olarak bütün seçimleri ve beklentileri aynı şekilde karşımıza çıkarır. Yapılacak olan işlem bu süreçlerde organize edildiği için sizlere de aynı şekilde çalışmalar sunmaya devam ediyoruz diyebiliriz. Zaman kaybetmeyin ve her bir farklı yaklaşımı sizler de kolaylıkla kullanmaya ve ön plana çıkarmaya başlayın.

Bu yöntemleri kullanarak şifrenizi rahatlıkla değiştirebilirsiniz.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...