Wasa Nasıl Yapılır?

Wasa Nasıl Yapılır?

Wasa Nasıl Yapılır? Diyet yapmak isteyen birçok kişinin tercih ettiği olan Wasayı artık evinizde kendiniz yapabilirsiniz. Çeşitli tarifler ile çıtır çıtır yiyebilirsiniz. Sizlere bu yazımızda Wasa tarifi ve Wasa nasıl yapılır, Hakkında bilgiler vereceğiz. Bu yazıyı okuduktan sonra artık evinize Kendi kendinize Wasa yapabilir ve lezzetli bir şekilde yiyebilirsiniz.

Wasa İçin Gerekli Malzemeler

  • Çeyrek bardak chia tohumu
  • Çeyrek bardak keten tohumu
  • Çeyrek bardak ayçekirdeğin içi
  • Çeyrek bardak Susam(susam çörek otu karışımı da olabilir.)
  • Bardağın üçte birinin Dolduracak kadar yulaf
  • Bir bardak un(tam buğday unu)
  • Yarım çay kaşığı su
  • Bir bardak sudan bir parmak kadar eksik su
  • Bir yemek kaşığı tereyağı

Bu malzemelerdeki bardak olarak su bardağını baz alabilirsiniz. Bu malzemeleri tamamladıktan sonra Wasa tarifine geçebiliriz. Lezzetli bir şekil olabilmesi için Yukarıdaki oranlara dikkat etmenizi tavsiye ederiz.

Wasa Tarifi

Wasa Tarifi
Wasa Tarifi

Yukarıda verilen tüm Kuru malzemeleri bir kasede veya tabakta karıştırıyoruz. İyice birbirleri arasında homojen olarak dağılmasını sağlıyoruz. Ardından bu karışımın içerisine yağımızı ve suyumuzu katıyoruz. Bunları yaptıktan sonra Bir çatal ya da kaşık yardımı ile iyice karıştırıyoruz. Bunu el ile de yoğurabilirsiniz. İyice karışmasını sağladıktan sonra üzerine bir streç film çekerek buzdolabına koyuyoruz. Bu konumuzun sebebi iyice dinlenmesini sağlamaktır. Yaklaşık bir 30 dakika dinlendikten sonra tepsiye pişirme kağıdı ve unu yerleştirip ince bir tabak olacak şekilde bu karışımımızı koyuyoruz. Merdane yardımı ile daha ince bir hale getirebilirsiniz. Ardından daha önceden ısınması için açtığınız fırına bu tepsiyi koyuyoruz. 150 derece sıcaklık ayarındaki fırına Ortalama olarak 50 dakika bırakıyoruz. Hamur kuruyana kadar bekliyoruz. Bu 50 dakika hamurun kalınlığına göre değişkenlik gösterebilir. Ardından çıkartıp bir ızgara tel üzerine koyarak iyice kurumasını sağlayabilirsiniz.

Yazımızı okuyarak Wasa nasıl yapılır sorusuna cevap bulabileceğiniz gibi uygulamalı olarak YouTube üzerindeki videolara göz atabilirsiniz. Bu sayede daha akılda kalıcı olacaktır.

Wasa nasıl yapılır yazımızın Sonuna Geldik. Bu tarz cihazların devamı için internet sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Hurma pekmezi nasıl yapılır hakkındaki yazımızı okumak için hemen web sitemize göz atabilirsiniz.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...