Valheim Oyunu Nedir Nasıl Oynanır

Valheim Oyunu Nedir? Nasıl Oynanır?

Viking temalı Valheim oyunu, Steam platformunda yayınlandıktan sonraki ilk 3 haftada 4 milyon oyuncuyu kendine çekti. Aynı zamanda bu başarısından dolayı Steam’da en çok oynanan oyunlar listesinde ilk 5 arasında yer almaktadır. Piyasaya sürülmesinden bu yana, oyuncu tabanı büyümeye devam etti. Şubat 2021’de Valheim başarıyla yaklaşık 3 milyon kopya sattı. O zamandan beri Valheim’in satış rakamları ikiye katlandı. Bu yüzden bir çok oyuncunun haberdar olmadığı ve çok fazla gelen soruları Valheim Oyunu Nedir? Nasıl Oynanır? derlemeye karar verdik.

Bazı internet sitelerinde yer alan açıklamalara göre Valheim oyunu, ilk çıktığı günden bu yana 7 milyondan fazla sattı. Bu kadar popüler ve çok satan bir Valheim temasını oyunu bilmeyenler için açıklayacak olursak oyun İskandinav temasıyla yapılmış bir tasarıma sahiptir. Oyunda birçok yeri ziyaret edebilir, avlayabilir, kendi alanınızı inşa edebilir ve çeşitli yaratıklarla savaşabilirsiniz. Kısaca söylenmek gerekirse oyunun amacı hayatta kalmaya çalışmaktır. Bu makalemizde Valheim Oyunu Nedir? Nasıl Oynanır? Hakkında bilgi vereceğiz.

Valheim Yeni Güncelleme

Valheim Yeni Güncelleme
Valheim Yeni Güncelleme

Oyunun geliştiricilerinden Iron Gate AB, oyuna 0.150.3 adlı yeni bir güncelleme getirdi. Bu oyunun yeni güncellemesine göre bataklıkta yaşayan ölümsüz draugr yaratığının konumunun değiştirildiğini Steam sayfasında görebilirsiniz. Ayrıca oyundaki dolmenlerin boyutu da modifiye edilmiş ve güncellenmiştir. Oyun bu şekilde satış rekoru kırsa da oyun modülleri kesinlikle boş durmuyor.

Valheim Mod Paketleri

Valheim Mod Paketleri
Valheim Mod Paketleri

Oyun için yeni bir efsanevi mod yazarak oyunun 4K ve grafiklerini daha gerçekçi hale getirdiler. 4K seviyesini ve gerçekçiliğini büyük ölçüde artıracak bu modu indirmek için BeplnEx ve Custom Texture modlarını indirmeniz gerekiyor. Ardından mod içerisindeki dosyaları oyunun kurulu olduğu klasöre atmanız yeterli. Son olarak PNG dosyasını CustomTextures klasörüne attığınızda 4K kalite ve gerçekçilik hissini yaşayabileceksiniz.

Valheim Oyununun Hikayesi

Valheim Oyununun Hikayesi
Valheim Oyununun Hikayesi

Aslında bu oyunun gücü, sağlam hikayesinde yatıyor. Valheim, İlgi çekici temaları nedeniyle oyun tutkunlarından çok olumlu eleştiriler aldı. Kanlı bir savaşta öldürülen Valkyrie’nin ruhu, onuncu İskandinav dünyası Valheim’de kendisine yeni bir hayat kurmaya çalışıyor. İskandinav tanrılarının çoğunu görebileceğiniz oyunda elbette Odin de ortaya çıktı. Aynı zamanda Valheim, kaotik yaratıkların ve tanrıların kadim düşmanlarının saldırısına uğrayan bir yerdir. Vallheim’ı korumak oyuncunun sorumluluğundadır. Bu nedenle oyunu oynayan oyuncular gerçek bir koruyucu hissiyatına kapılır.

Ayrıca Steam’de Oyunları Daha Hızlı İndirmenin Yolları makalemizide okumak isterseniz şuraya bırakıyoruz.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...