Üniversitede Okurken Burs Nasıl Bulunur?

Üniversitede Okurken Burs Nasıl Bulunur?

Üniversite öğrencilerinin sık sık sorduğu üniversitede okurken burs nasıl bulunur, sorusuna bu yazımızda cevap vereceğiz. Öğrenciler farklı şehirlerde okurken elbette birçok masraf çıkacaktır. Bu masrafların hepsini ailesine yüklemek aileyi zor durumda bırakabilir. Bu nedenle öğrenciler Üniversite okurken kendilerine ek olarak burs ararlar. Birçok kurum ve kuruluş ya da ünlü iş adamları Üniversite okuyan öğrencilere burs vermektedir. Bu burslar bir nebze de olsa öğrencilerin ekonomik yönden rahatlamasını sağlayacaktır. Üniversitede okurken burs nasıl bulunur sorusuna gelirsek hemen cevaplayalım.

 

Burs Bulma Yöntemleri

Birçok kurum ve kuruluş öğrencileri okutma çabası içerisindedir. Genellikle öğrencilere burs veren kurumların en başına Kredi Yurtlar Kurumu bulunmaktadır. Bu kuruma halk arasında KYK da denir. Yüksek Öğrenim kurumlarında okuyan öğrenciler bu kuruma başvurarak yurt veya burs başvurusunda bulunabilir. Bu başvurunun sonucu öğrencinin aile durumu farklı şehirde okuma ve öğrencinin başarısına göre değerlendirilir. Bu burs başvurusu e-devlet üzerinden yapılır.

Burs Veren Vakıflar

Farklı kurumlardan da burs başvurusu yapabilirsiniz. Örneğin bulunduğunuz şehirdeki eğitim vakıfları, valiliklerin düzenlediği burs platformları gibi çeşitli kurum ve kuruluşlar ile sizlerde burs avantajlarından faydalanabilirsiniz.

Sadece vakıflar değil öğrencilerin okuyabilmesi için birçok zengin iş adamları da burs vermektedir. Örnek vermek gerekirse LC Waikiki‘nin burs programı bulunmaktadır. Sizlerde bu burs programından faydalanmak için Sosyal kurum ve kuruluşlar aracılığı ile LC Waikiki’nin burs başvurusunu yapabilirsiniz.

Ayrıca üniversite tercih yaparken ilk 5 tercihine öğretmenlik bölümü yazanlara Millî Eğitim Bakanlığı burs bağlamaktadır. Bu bursu alan kişiler KYK bursunu alamaz, KYK bursunu alan kişiler ise bu bursu alamaz.

Bir diğer burs çeşidi ise bulunduğumuz yerden farklı şehre giderken o şehirde bulunduğunuz şehrin kurduğu derneklere başvuru yapmanızdır. Örneğin siz Malatya şehrinde doğup büyüdüyseniz Adana şehrinde okumaya giderken orada bulunan Malatyalılar Derneği gibi derneklere başvurarak burs başvurusunda bulunabilirsiniz. Bu gibi dernek ve vakıflar da sizlere burs vermek isteyeceklerdir.

Üniversitede okurken burs nasıl bulunur yazımızın sonuna geldik. Öğrenciyken Para Kazanma Yolları Neler? Yazımızı hemen okumak için buraya tıklayabilirsiniz.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...