Telegram Nedir?

Telegram Nedir?

Telegram nedir sorusunun cevabı için son zamanlarda oldukça fazla popüler olan bir uygulamadır denilebilir. Dünya üzerinde oldukça fazla kullanılmaktadır. Özellikle alternatif mesajlaşma uygulamalarında sıkıntı oluştuğu zaman uygulamaya olan talep artış göstermiştir.

Merkezi Londra’da bulunmakta olup 2013 senesinde kurulmuştur. Mesajlaşma programıdır fakat benzerlerinden ayrılan en önemli özelliği binlerce kişinin aynı grupta yer alabiliyor olmasıdır.

Telegram Güvenli Bir Uygulama mıdır?

Telegram oldukça sık kullanılmaktadır. Pekitelegram güvenli bir uygulama mıdır?Telegram sohbetlerine şifre ve PIN kodu koyabilirsiniz.  Hem sesli hem de görüntülü olarak da mesajlaşabilirsiniz. Uçtan uca şifreleme özelliğinin de olması Telegram için güvenlidir sonucuna varılmasına sebep olur.

Telegram Özellikleri Nelerdir?

Telegram özellikleri nelerdir ve ne gibi artıları mevcuttur? Bu soruların cevabı kullanıcılar için oldukça önemlidir. Telegram özellikleri şu şekilde belirtilebilir:

  • Görüntülü ve sesli mesajlaşma özelliği vardır.
  • Son görülme kapatılabilmektedir.
  • Sadece mobil değil masaüstü olarak da kullanmak mümkündür.
  • Mesajların 3.kişilere iletilmesi engellenmektedir.
  • Bulut tabanlı mesajlaşma özelliği nedeni ile her platform kısa sürede karşınıza gelmektedir.
  • Kayıt olurken telefon numarası gerekmektedir. Fakat mesajlaşma anında telefon numarası paylaşılmamaktadır.

Telegram Nasıl Kullanılmaktadır?

Telegram kullanmak zor algısı oluşmaktadır fakat kullanımı oldukça kolaydır. Telegram nasıl kullanılmaktadır sorusunun cevabı için öncelikle masaüstü veya mobil olarak uygulamayı indirmek gerekmektedir.

Masaüstü veya mobil olarak aynı anda Telegram uygulamasını kullanmak mümkündür. Telegrama telefon numarası ile kayıt olup kendinize bir kullanıcı adı belirlemelisiniz. Ulaşmak istediğiniz kişiye rehberden veya Telegrama ismini aratarak bulabilirsiniz.

Bazı sebeplerden dolayı Telegram kullanmamakisterseniz bütün mesajları tek tek silmeye özen göstermelisiniz. Sonrasında ise ayarlar, gizlilik ve güvenlik kısmından hesabın kendini yok etme süresini seçip, Telegram hesabınızı kalıcı olarak silebilirsiniz. Fakat unutmamalısınız ki Telegram kullanımı oldukça kolay ve güvenli bir mesajlaşma uygulamasıdır.

Telegramda Durum Paylaşma Var mı?

Telegramda durum paylaşma özelliğinin olup olmadığı merak edilmektedir. Telegram uygulamasında durum özelliği yer almadığı için durum paylaşma da yapılamamaktadır. Kurulduğu günden bu yana sürekli bir gelişim gösteren Telegramda henüz durum paylaşma özelliğinin olmaması olmayacağı anlamına gelmemektedir.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...