Telefonda Adım Sayar Nasıl Çalışır?

Telefonda adım sayar nasıl çalışır sorusunu merak etmekte olanlar için öncelikli olarak akıllı bir telefonda bu işlem yapılabilmektedir. Anlık olarak yaptığı yürüyüşleri saymak için kişiler bunu kullanmaktadır. Bu adım sayar sayesinde günlük ve haftalık olarak attığınız adım sayısını kaydeden bir servis diye düşünün.

Adım Sayar Nasıl Kullanılır?

Akıllı telefonlarda hareketlerinizi algılamaya yardımcı olan bir hareket sensörü yer almaktadır. Bu bakımdan da adım atma sayınız hesaplanmaktadır. Telefonunuzun aynı zamanda konum bilgisi sayesinde ise yürüdüğünüz mesafe hesaplanmaktadır.

Adım Sayar Kullanma Aşamaları Neler?

Adım sayar kullanmak için öncelikli olarak şu aşamaların gerçekleştirilmesi gerekmektedir:

  1. Adım sayar uygulaması telefonunuza indirin.
  2. Uygulamanın kurulumunu gerçekleştirin.
  3. Uygulamayı kullanmak istediğiniz an cihazınızı elinizde tutarsanız daha iyi sonuç almanız olası hale gelmektedir. Bu sayede en doğru adım sayar verilerine ulaşmış olursunuz.
  4. Son olarak adım attıkça telefonunuzu da elinizde hareket ettirmelisiniz.

Redmi Telefonda Adım Sayar Nasıl Çalışır?

Redmi telefonların kendi bünyesinde adım sayar uygulaması zaten yer almaktadır. Redmi marka olan telefonunuza bu işlemi gerçekleştirmek noktasında ülkemizde patenti olmadığı için kullanamazsınız. Kullanmak için konumunuzu başka ülke yapmanız gerekmektedir. Bu sayede başka indirdiğiniz zaman kullanma olanağınız bu şekilde sağlanmış olmaktadır. Uygulama aynı zamanda açık olmasa bile adım sayma özelliği aktif olmaktadır.

Adım Sayar Uygulamasında Kullanıcı Hataları Neler?

Adım sayar uygulamasını çok sayıda kullanan kişi mevcuttur. Ancak bu uygulamayı kullanırken hatalı kullanım ve beklentiler oluşmaktadır. Adım sayar nasıl kullanılır noktasında bu uygulama kullanım aşamasında sizin hareket halinde olmanız gerekmektedir. Yürümek aktivitesini yerine getirmeniz gerekmektedir. Arabada, otobüste, metroda gitmeniz durumlarında adım sayar beklentinin aksine çalışmayacaktır. Yavaş yürüme esnasında da uygulama algılayamayabilir.

Günde En Az Ne Kadar Adım Atmak Gerekir?

Artık kalori yakımı verilerini bile haberdar eden, ne kadar adım attığınızı ve diğer günlerle kıyaslamasını yapan bir uygulama var. Bu uygulamayı kullanarak adım sayma ve kalori hesaplama gibi işlemleri gerçekleştirebilirsiniz. Etkin bir kalori yakımı için en az 10 bin adım tavsiye ediliyor.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...