telefon üretim tarihi öğrenme

Telefon Üretim Tarihi Öğrenme

Özellikle 2.el telefon alım satım işlemleri sırasında, telefonun tarihi oldukça merak edilen konuların başında yer almaktadır. Telefon üretim tarihi öğrenme işlemi için uygulayabileceğiniz birbirinden kolay yolları sizler için listeledik. Listemizde yer alacak olan adımları, eksiksiz ve doğru biçimde uyguladığınız taktirde, kolaylıkla telefon üretimi ile ilgili zaman bilgisine sahip olabilirsiniz.

Telefon üretim tarihi telefon ile ilgili çeşitli bilgileri de içerisinde barındırabilir. Misal, telefonunuzun üretildiği zaman aralığında bulunan teknolojiler ve telefonunuzun hangilerine sahip olup olmadığı, telefonunuzun zamanında kaliteli bir telefon olup olmadığı gerçeğini yansıtacaktır.

Detaylı Olarak Telefon Üretim Tarihi Öğrenme Nasıl Yapılır?

Telefonunuza ait tam üretim tarihini öğrenmek için, öncelikli olarak IMEI veya seri numarasını bilmemiz gerekiyor. IMEI ve seri numarasını öğrendikten sonra, çeşitli siteler yardımı ile telefonumuzun hangi tarihte üretildiğini öğrenebiliyoruz.

Telefon üretim tarihi öğrenme için gireceğiniz sitelere verdiğiniz bilgiler, kendi sorumluluğunuz altındadır. Yani, sitelerin sebebiyet verebileceği her türlü kötü olaydan siz kendiniz sorumlu olursunuz. Bu adresten (https://sndeep.info/en) siteye ulaşabilirsiniz fakat unutmayın sorumluluk sizlerde.

IMEI ve Seri Numarası Öğrenme

Iphone ve Android işletim sistemine sahip cihazlarda farklı farklı IMEI ve seri numarası sorgulama yöntemleri bulunmaktadır.

Iphone kullanıcıları için IMEI ve seri numarası öğrenme işlemi;

  • Telefonunuzda bulunan ayarlar kısmına girerek IMEI öğrenmenin ilk adımını tamamlayabilirsiniz.
  • Ayarlar kısmında yer alan, “Hakkında” bölümüne girdiğiniz anda, Iphone marka telefonlarınız IMEI ve seri numarasını bulabilirsiniz.

Iphone için IMEI ve seri numarası öğrenmek işte bu kadar kolay.

Telefon üretim tarihi öğrenme için Android telefonlarınızın IMEI ve seri numarasını bulmanız biraz daha zor olabilir. Bunun sebebi, Android telefonların pek çok farklı marka (Samsung, Xiomi, LG…) tarafından üretiliyor olmasından kaynaklı olan, menü farklılığı problemidir.

Android cihazlar için IMEI öğrenme;

  • Android cihazınızın ayarlar kısmına girdikten sonra, ayarların içerisinde yer alan hakkında kısmına girerek IMEI ve seri numarası öğrenmenin ilk adımını tamamlayabilirsiniz.
  • Hakkında kısmının içerisinde yer alan telefon bilgileri menüsünden, IMEI ve seri numarasını içeren menüyü bulmanız gerekiyor.
  • Android telefonların marka ve modellerine göre değişiklik gösterebilen bu menüyü bulduktan sonra, IMEI ve seri numarasını öğrenebilirsiniz.

Android ve IOS Telefon Üretim Tarihi Öğrenme (Çıkış Yılı)

Eğer sadece telefonunuzun hangi yıl piyasaya sürüldüğünü merak ediyorsanız, yapmanız gerekenler diğer işleme nazaran oldukça kolay. Telefon üretim tarihi (ilk çıkış yılı olarak) pek çok web sitesinde ve ürünlerin sahibi olan sitelerde yazmaktadır.

Google üzerinden arama yaparak kolaylıkla ilk çıkış tarihleri hakkında bilgi edinmeniz mümkün. Örnek olarak Iphone 6 cep telefonunu baz alacak olursak;

  • Öncelikle, Google arama motorunu açıyoruz.
  • Daha sonra, Google arama motoruna “Iphone 6 çıkış tarihi” yazıyor ve aratıyoruz.
  • Karşımıza çıkan Snippet’in ilk cümlesinde, bizlere Iphone 6’nın ilk çıkış tarih bilgisi veriliyor.

İşlem bu kadar basit.

Telefon üretim tarihi öğrenme ve benzeri konular hakkında sayfamızı oldukça güncel tutmaya çalışıyoruz. Dilerseniz, sayfamız içerisinde yer alan diğer içeriklere buradan göz atabilirsiniz.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...