Gelecek Zamanda Karşımıza Çıkabilecek 4 Yeni Teknolojik Gelişme

Dünya çapında Las Vegas kentinde her sene teknoloji alanında gelişmeleri tüketicilere sunan CES (Consumer Elektronics Show – Tüketici Elektroniği Fuarı) her sene ev sahipliğini üstlenmektedir. Sağlık, tarım, spor, bilişim ve teknoloji gibi birçok farklı kategoriyi kapsayan teknolojik gelişmeler içinde en çok dikkat çeken gelişmeleri ele alarak insanlara aktarıyorlar.

Her geçen gün teknolojinin ilerlemesi ile insan hayatında daha çok yer kazanıyor. İnsan hayatında lüks tanımlamalar her geçen gün artıyor, kısaca insan hayatınında teknoloji lüks ile birleşiyor. Bu iki kavramın birleşmesi ile sürekli yeni fikirler oluşuyor. Tüketici Elektronik Birliği (CEA) tarafından ele alınan bazı gelişmeleri aktaracağız.

Bu fuarda ele alınan 4 teknolojik gelişme:

Akıllı Ayna

Aynanın karşısına geçtiğimizde artık mobil cihazlar ile aynaya komutlar verebiliyor. Mobil cihazlarda akıllı asistanımız sayesinde, akıllı ayna karşısına geçen bir insan için ayna etrafındaki ışıkları sizler için yakmaya başlıyor. Bu ürünün diğer versiyonu Google asistan ile desteklenmiş durumda. Sabah banyoya gittiğiniz zaman elinizi yüzünüzü yıkamadan önce aynaya baktığınızda bulunduğunuz şehrin trafik durumunu, hava durumunu ve günlük ajandanızın takibini bu ayna ile yapabiliyorsunuz.

Akıllı Giyim Dolabı

Günlük kıyafetlerinizi hijyenik bir şekilde saklanması için dolap / gardroba ihtiyaç vardır. Akıllı giyim dolabı sizin daha şık görünmeniz için sizlere bazı tasiyeler veriyor ya da alışveriş deneyimini de sunuyor. Bu akıllı giyim dolabında hareketli askılar ile normal bir dolaba giren elbiseden daha fazla elbise depolayabiliyorsunuz. Yapay zeka ile birleşen bu ürünler gelecek zamanlarda yatak odalarının vazgeçilmez ürünü olacak.

Cilt Leke Silgisi

Bayanların hiç sevmediği Cilt Lekeleri bu teknoloji sayesinde ortadan tamamen kalkıyor. Minik teknoloji silgi sayesinde yüz ve ellerde yaşlılık belirtisi olan kırışıklıklar ortadan kalkıyor. Gamble & Procter tarafından piyasaya  piyasaya sürülen bu ürün insan cildini tamamen tarıyor ve yaşlılık lekelerini, yara izlerini, siyah noktaları tamamen gizliyor. Küçük miktarda makyaj uygulayan bu cihaz hem makyaj hem de lazer tedavisi kullanmadan rahatsız edici lekelerden insanları kurtarıyor. Bu cihaz tamamen özel geliştirilmiş algoritmalar, cildi taramak için yapay zeka ve hiperpigmentasyonu tespit etmek için kamera optiklerini özel algoritmalar ile kullanarak baskı teknolojisini tam anlamıyla birleştiriyor. İşlem sonrasında ise hassas bir şekilde serum uygulamasını yapıyor.

Akıllı Kemer

İlk gördüğünüz zaman basit bir kemerden farkı olmayacağını düşüneceğiniz bu kemer içerisinde teknolojiyi barındırıyor. Kemer içinde birden fazla sensör bulunuyor. İnsanların fiziksel aktivitelerini takip eden bu program, içinde bulunan algılayıcılar ile insanların bel çevresini ölçebiliyor, bir insan yere düşerken bel çevresini de ölçüyor. Akıllı saatler ile tüm özellikleri içinde bulunduran bu kemer, insanların aşırı yemek yemelerinde insanları uyarıyor ve sağlık kontrolünü yaparak çeşitli uyarılarda bulunuyor.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...