Tavuk İskender Nasıl Yapılır?

Tavuk İskender Nasıl Yapılır?

Tavuk İskender nasıl yapılır yemek severler tarafından en fazla merak edilen sorulardan birisidir. Hem lezzetli hem de güzel olması nedeniyle çok sık tüketilen bir yemektir. Tavuk İskender’i dışarıda yiyebileceğiniz gibi evde kendiniz de hazırlayabilirsiniz. İlk olarak gerekli olan malzemeleri hazırlamanız gerekir. Gerekli malzemeleri hazırlamanızdan sonra ise kolay bir şekilde tavuk İskender yapabilirsiniz.

Gerekli malzemelerin temin edilmesi ve hazırlanması sonrasında aşama aşama ilerleyerek kolay bir şekilde lezzetli bir tavuk İskender hazırlayabilirsiniz. Yazının devamında hem tavuk İskender yapmak için hangi malzemelere ihtiyaç duyduğunuzu hem de adım adım nasıl yapacağınızı bulabilirsiniz. Bu yemek için çok zor bulunan veya pahalı olan malzemelere ihtiyaç yoktur.

Tavuk İskender Yapmak İçin Gereken Malzemeler Nelerdir?

Güzel bir öğle ya da akşam yemeği olarak tavuk İskender tercih edilebilir. Gerek son derece lezzetli olması gerekse kolay yapılması ile ön plana çıkan bir yemektir. Genel olarak kullanılması gereken malzemeler ise şunlardır;

  • 1 tavukgöğsü

  • Karabiber, pul biber, tuz ve köri

  • 2 ila 3 yemek kaşığı zeytinyağı

  • Yarım pide

  • Üzerine dökmek için tereyağı ve salça

  • Yanında yemek için közlenmiş biber ve yoğurt

Güzel bir yemek yemek isteyen kişiler bu malzemeleri kullanarak tavuk İskender yapabilir. Tavuk İskender nasıl yapılır öğrenmek isteyen kişiler hazırlaması gereken malzemeler bunlardır. Daha sonra yazıda yer aldığı şekilde hazırlamaya başlayabilirsiniz.

Tavuk İskender Yapma Aşamaları

Tavuk İskender yapmak için ilk olarak tavukgöğsünü dolaptan çıkarmanız ve tam olarak çözülmeden ince ince doğramanız gerekir. Sonrasında ise bir kaseye zeytinyağı ve baharat koyarak karıştırmanız gerekir. İyice karıştırdıktan sonra sos tavuklara dökülür. Yarım saat dinlendikten sonra tavaya diziniz. Tavukları burada pişireceksiniz. Bir taraf kızardıkça diğerini çevirmeye dikkat edin. Kurutmadan pişirmeniz gerekir.

Diğer tarafta ise pideler dilimlenir. Salçalı sos içinde tereyağı tavaya koyulur. Kavrulunca yavaş yavaş su eklenir. Servis tabağına ilk olarak pideler, üzerinde de tavuklar dizilir. Daha sonra ise sos, yoğurt ve biber ile servis edilir. Tavuk İskender nasıl yapılır ile ilgili bilgi alabilmeniz ve çok sevilen bu yemeği yapmak için https://www.hizliresim.com/blog/ sitesinden öğrenebilirsiniz.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...