Tapu Nasıl Alınır? Tapu İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?

Tapu nasıl alınır sorusu birçok kişinin kafasında soru işareti oluşturmaktadır. Tapu Genel Müdürlüğü’ne başvurarak, size ait olan ev veya arsanın tapusunu almanız mümkündür. Tapu belgesini almak için bir miktar tapu harcı ödemesi yapılması gerekir. İstenilen belgeleri hazırlamaya başlayarak kısa sürede tapuyu almak mümkündür. Peki tapu için gerekli belgeler nelerdir?

Tapu Nasıl Alınır?

Tapu nasıl alınır sorusunun cevabı Tapu Genel Müdürlüğü’ne başvurmaktır. Tapu Genel Müdürlüğü’ne ulaşmanın iki ayrı yolu bulunur. Bunlardan birincisi resmi internet sitesinden ulaşmak ikincisi ise devlet dairesine giderek işlem yaptırmaktadır. İnternet sitesinden başvuru yaparken online randevu yani e- randevu almanız gerekir. Bilgisayarda bulunan sistem size uygun olan saat dilimlerini sunacaktır. Saat tercihini yaparak randevu oluşturacak işinizi kolaylaştıracaksınız. Dikkat etmeniz gereken önemli bir konu, aynı gün içerisinde yalnızca bir kez randevu alma hakkınız bulunmaktadır. Eğer yıl içerisinde 5 kez randevu alıp, aldığınız randevuya gitmezseniz sistemden tekrar randevu almanız mümkün olmayacaktır.

Eğer ikinci yolu tercih eder devlet dairesine giderseniz öncelikle sıra almanız gerekir. Aldığınız sıra ile ön başvurunun yaptığı bölüme giderek randevunuz oluşturulur. İşlemin cinsi dikkate alınarak uygun zaman dilimi doldurulur. Vermiş olduğunuz telefon numarasına randevu günü ve saati mesaj olarak gönderilmektedir. Gerekli evraklar randevuya gitmeden önce hazır halde bulunmalıdır. Özellikle tapu harcının dekontu unutulmamalıdır.

Tapu İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?

Tapu için gerekli belgeler nelerdir sorusuna sıkça rastlanılır. Tapu işlemi yapılmadan önce hazırlanması gereken çeşitli evraklar olacaktır. Konut için gerekli olanlar şu şekilde sıralanabilir;

  • Kimlik kartı ve bir adet kimlik fotokopisi
  • Kişinin 6 ay içinde çekildiği vesikalık fotoğraf
  • Yaşadığınız ilde bulunan belediyeden alınan vergi borcu yoktur yazısı
  • Yine belediyeden alınan geçmişte bulunan borçların ödendiğine dair ödendi dekontu
  • Tapu işlemlerinden önce tapu harcının ödenmesi gerekir. Aynı şekilde emlak vergisinin de ödenmesi gerekir.
  • Alım ya da satım işlemlerinde eski tapunun fotokopisi getirilmelidir.
  • Eğer işlemler vekalet eşliğinde yapılacaksa noterden onaylı vekaletname olması gerekir.

Tapu için gerekli simgeler hazır halde olmalıdır. Evraklar eksik olduğunda işlem süreci duracaktır. Bu yüzden dikkatli hareket etmeniz de fayda vardır.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...