tablet nasıl hızlandırılır

Tablet Nasıl Hızlandırılır?

2021 yılında tabletlerimizde oluşan yavaşlıklar sonucunda, pek çoğumuzun canı sıkılmaktadır. Bu sebeple tablet nasıl hızlandırılır? Konusunda araştırma yapıyorsanız, tabletinizi oldukça etkili biçimde nasıl hızlandıracağınızı bu makalede sizler için hazırladık.

Yapmanız gereken tek şey, tabletinizin hızlandırma sürecinde, sizlere verdiğimiz bilgileri eksiksiz ve doğru biçimde uygulamak olacaktır. Verdiğimiz bilgileri tamamen doğru biçimde uygularsanız, tablet hızlandırma işlemini başarıyla tamamlayabilirsiniz.

Tableti tamamen sıfırlamak istiyorsanız, buraya tıklayabilirsiniz.

2021 yılında, Android ve IOS işletim sistemine sahip tabletlerinizin hız optimizasyonu farklı olarak yapılmaktadır. Bu sebeple, Android tabletler ve IOS tabletler için ayrı alt başlıklar oluşturduk.

En Verimli Şekilde Tablet Hızlandırma 2021

Android ve IOS işletim sistemine sahip tabletlerde bazı ortak hızlandırma konuları bulunmaktadır. Bu alt başlığımızda sizler ile onlara bir göz atacağız. Tablet hızlandırma işlemi yapmak istiyorsanız, öncelikle depolama alanından başlamanız gerekiyor. Tabletin hafızası çok fazla doluysa kuvvetle muhtemel o tablet yavaş çalışacaktır.

Depolama alanında gerekli boşluklar oluşturmak adına, öncelikle daha az kullandığınız programları belirlemeniz gerekiyor. Daha kullandığınız programları belirledikten sonra ise tablet hızlandırma adına onları silmelisiniz.

El ile silme işlemini tamamladıktan sonra, tabletinizin hız farkında gözle görülebilecek kadar net değişiklikler olabilir. Bu sizlere yeterli gelmediyse yazımızın tamamını okuyarak diğer yöntemlere de göz atabilirsiniz.

Android Tablet Hızlandırma İçin Kullanılabilecek Uygulamalar

Android tabletlerinizin hızını arttırmak için kullanabileceğiniz programları sizlere listeleyeceğiz. Bu programlar arasından bazıları tek bir tık ile çalışırken, diğer kısmı ise bazen uzman bilgisi istemektedir.

Android tablet hızlandırma uygulamaları;

1)     Smart Booster

Google Play Store üzerinden kolaylıkla indirebileceğiniz Smart Booster uygulaması, güzel bir hızlandırma programıdır. Smart Booster 5 milyondan fazla kullanıcı sayısına sahip olduğu için, diğer hızlandırma programlarına nazaran daha yüksek güven faktörünü elinde bulunduruyor.

2)     DU Speed Booster

Tek bir tık ile tabletinizin hızını %60 oranında arttırmak ister misiniz? Evet, bu mümkün! DU Speed Booster tabletinizin hızını %60 oranında arttırabilen bir uygulama. Aynı zamanda uygulamanın içerisinde, hızlandırmaya ek takviye olarak gereksiz dosya silme seçeneği de mevcut.

3)     Greenify

Tabletlerde bazı uygulamaları sizler kapatsanız bile, uygulamalar arka planda çalışmaya devam edebilir. Bu durumun önüne geçmek için Greenify uygulamasını indirebilirsiniz. Greenify, sizin kapatmanız halinde arka planda çalışan uygulamaların çalışmasını durdurmak üzerine tasarlanmıştır.

4)     Android Assistant

Android asistanı olarak çevirisini yapabileceğimiz bu uygulama, tabletlerinizin özelliklerini görmenizden tutun da, tabletinizi yedeklemeye kadar pek çok olanağı sizlere sunuyor. Aynı zamanda uygulama içerisinden sistem temizliği de yapabilirsiniz.

iPad Hızlandırma

iPad’inizi hızlandırmak adına herhangi öne çıkan bir uygulama olmasa bile, deneyebileceğiniz pek çok yöntem bulunuyor. Sizlere söyleyeceğimiz iPad hızlandırma yöntemleri, birbirinden farklı amaçlara hizmet ederek tabletinizin hızlanmasına yardımcı olacaktır.

Öncelikli olarak yapmanız gereken kullanmadığınız resim ve videoları galerinizden temizlemek olmalı. Daha sonra, iPad’inizin için herhangi bir güncelleme uyarısı var mı diye kontrol etmelisiniz. Kontrolleriniz sonucunda, güncelleme mevcutsa güncelle ve yeniden başlat seçeneğine tıklayın.

iPad hızlandırma için tercih edebileceğiniz bir diğer yöntem ise kullanmadığınız uygulamaların tamamını kaldırma. Kullanmadığınız uygulamaları tamamen kaldırarak sisteminizde ki hızlanmaya şahit olabilirsiniz.

Safari geçmişinizi silmek bile, ufakta olsa iPad’inizi hızlandıracaktır.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...