Sosyal Medyanın Psikolojik Etkileri

Sosyal Medyanın Psikolojik Etkileri

Sosyal Medyanın Psikolojik Etkileri Günümüzde Her insan dijital çağa ayak uydurmak için sosyal Medya kullanılır hale gelmiştir. Sosyal medya kullanıcıları gün içerisinde farklı insanlar ile etkileşime geçerek birbirini takip edebilir ya da gündemdeki haberleri öğrenebilir.

Dijital Çağın getirdiği birçok avantaj olsa da bu avantajların yanında çeşitli dezavantajları da bulunmaktadır. Sosyal medyanın psikolojik etkileri ister istemez olacaktır. Sosyal medyayı takip eden bu insanlar farklı işleri gördüğü zaman çeşitli duygulara kapılabilir. Günümüz pandemi şartlarında Karantina dönemindeyken dünyanın farklı tarafında insanların eğlendiğini gören bir kişi psikolojik olarak kötü etkilenebilir. Bu sadece en basit örneklerden bir tanesidir. İnsanların psikolojisini kötü olarak etkileyen birçok olay yaşanabilir.

  • Yeni eşya alan kişileri gördüğümüzde bu bizi alışverişe teşvik eder. Bu sayede ekonomik anlamda zor duruma düşürebiliriz. Ekonomik olarak sıkıntı düşmemiz ise psikolojimizi kötü etkileyecektir.
  • Biz evde oturuyor iken insanların dünyayı gezdiğini görmek canımızı sıkabilir. Bu nedenden dolayı kötü bir etki yaratabilir.
  • İnsanların sürekli paylaşım yaptığını gördükten sonra Bizler de sürekli paylaşım yapma çabası içerisine girebiliriz. Sürekli yeni paylaşım yapma hevesi bizi yorabilir.
  • Yapılan paylaşımlarda gelen kötü yorumlar insanların moralini bozabilir. Moralimiz bozulduktan sonra daha fazla içerik paylaşma hevesimiz kaçabilir.
  • Paylaşım yaptığınızda beğeni sayınız az gelirse bu duruma üzülebilirsiniz. Halbuki bu duruma hiçbir şekilde üzülmenize gerek yoktur. Üzülmek sadece vücudunuzu yoracaktır.

Tüm bu ve bunun gibi durumlar için sosyal medya kullanmayı bilmeliyiz. Gerekilen yerde kendimize dur demeyi bilmeli, uzun süreli kullanımlardan kaçınmalıyız. İnsanların yaptığı paylaşımların sadece bir görselden ibaret olduğunu unutmamalıyız. Sizin paylaşımlarınıza gelen kötü yorumlar sadece bir düşünce olduğundan boş vermelisiniz. Tüm bu ve bunun gibi durumlar sosyal medyanın psikolojik etkileridir.

Sosyal medyanın psikolojik etkileri yazımızın sonuna geldik. Sizler de bu yazının ardından sosyal medyayı nasıl kullanmanız gerektiği hakkında bilinçlenmelisiniz. Çünkü hiçbir şey insan sağlığından daha önemli değildir. Daha fazla bu tarz yazılar için internet sitemizi ziyaret edebilirsiniz. En iyi tuşlu cep telefon modelleri yazımızı okumak için internet sitemize bakabilirsiniz.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...