Sosyal medya kullanımı hayatımızı nasıl etkiliyor?

Sosyal medya kullanımı hayatımızı nasıl etkiliyor? Bu konuyla ilgili detaylı araştırmaları sizlerin karşısına çıkarıyoruz. Facebook’tan tutun da, Instagram, Twitter, snapchat gibi pek çok mobil uygulama hepimizi etkiliyor. BU yüzden de uygulamalardan başımızı kaldıramıyoruz ve hatta böyle yürür hale geliyoruz. Bir taraftan teknoloji bizlere büyük imkanlar sunuyor iken öteki taraftan da doğru ve mantıklı bir kullanım olmayınca insanlar bu süreçlerde yorulmaya başlıyor. Peki ama ne yapmak gerekiyor peki? Gelin ve sosyal medyanın hayatımıza ne gibi etkileri var hep birlikte görelim ve incelemeye başlayalım.

Doğru ve etkili kullanıldığı zaman oldukça olumlu işler sunan sosyal medya, yediğimiz içtiğimiz gezdiğimiz her şeyi paylaştığımız bir platform haline geldi. İnsanlar arkadaşlarının hikayelerine bakarak iç çekiyor mesela ve bu durum herkesi etkileyen bir seçenek halini alıyor. Bu yüzden durumların ciddiyetinden ziyade toparlanmak adına çalışmalar yapmak çok önemli.

Sosyal medyanın olumsuzlukları nedir?

Sosyal medyanın varlığı çok güzel bir şey. Ama haddinden fazla aktif olan insanların üzerinde belirli araştırmalar yapılmış ve bu araştırmalar ile de olumsuzluklar ön plana çıkmaya başlamış. Ruhsal ve bedensel açıdan insanların hayal ettiği şeyler vardır mutlaka. Giderek yalnızlaşmak mesela sosyal medyanın en büyük olumsuzluklarından birisi. İletişimler yalnızca buradan olunca sanal alemin varlığı da buradan ilerliyor ve kişiler yönlerini kaybediyorlar. Hayatın sadece pozitif yanlarına odaklanıyor herkes. Bunun yanında sosyal medya kişilerde anksiyete yaratabiliyor.

Uyku düzeninden tutun da yaşamsal farklılıklara varıncaya kadar sosyal medyanın alternatif yaklaşımlarına ulaşabilir, kişisel olarak alternatif çözümleri kendi içinizde kullanmaya başlayabilirsiniz. Bedensel sağlık sorunları, sürekli stres hali durumu, depresyon tetikleme, sosyal medya bağımlılığı, kendini yetersiz hissetme durumları, psikolojik konularda duygusal bozukluklar, özenme ile ilgili sıkıntılar, kadın ve erkek ilişkilerinde yetersizlik ve daha pek çok konu sosyal medyanın olumsuzlukları arasında yer alıyor ve herkes için alternatif bir çalışmaya dahil oluyorsunuz. Bu yüzden sosyal medyanın hayatımız üzerindeki etkileri negatif konularda da önemli bir yere sahip. Bunu dengelemek için kontrollü ilerlemekte fayda var.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...