Sıvı Solucan Gübresi Nasıl Yapılır?

Sıvı Solucan Gübresi Nasıl Yapılır?

Sıvı Solucan Gübresi Nasıl Yapılır? Sıvı solucan gübresi, tarlalarda ve bahçelerde sık sık kullanılan toprağın verimini artırmak için üretilen bir gübre türüdür. Bitkilerin besin ihtiyacını karşılayarak onların en verimli şekilde büyümesini sağlar. Bitkilerin büyümesi için üretilen gübreler kimyasal ve organik olarak üretilebilir. Kimyasal gübreler insan hayatına zararlı içerikler barındırabileceğinden dolayı organik gübreler tercih edilir. Organik gübre üretimi tehlikesiz ve bitki için gerekli olduğundan dolayı sık sık tercih edilir. Organik gübrenin en verimlisi sıvı solucan gübresi diyebiliriz. Bitkiler üzerindeki büyüme işlemi maksimum seviyeye ulaşır.

Solucan gübresi aslında katı bir yapıya sahip olmasına rağmen sıvı olarak da üretilebilir. Bu bir tercih meselesidir. Hangi formda kullanılırsa kullanılsın bitkiler için verimli bir ortam sağlanır. Peki bu kadar yaygın olarak kullanılan sıvı solucan gübresi nasıl yapılır?

Sıvı Solucan Gübresi Nasıl Yapılır?

  • Katı solucan gübresinin konsantre hali olarak sıvı hale dönüştürülmesidir. Üretiminde katı solucan gübresi, su ve sıvı solucan gübresi aktivatörü kullanılır.
  • Bir kap içerisinde su ve katı solucan gübresi konularak karıştırılır. Kap içerisinde Ortalama bir buçuk saat boyunca karıştırılır.
  • Oluşturulan bu karışımın yüzde bir buçuğu ile beraber sıvı solucan gübresi aktivatörünü karıştırmanız gerekir.
  • Aktivatörü de ekledikten sonra yarım saat daha karıştırmanız gerekir.
  • Tüm bu adımların ardından sıvı solucan gübresi oluşturulmuş olacaktır.

Sizler de bu adımları takip ederek bahçenizdeki bitkileriniz için en verimli gübreyi oluşturabilirsiniz. Sıvı solucan gübresi de kullansanız katı solucan gübresi de kullansanız bahçeniz için maksimum verimi elde edebilirsiniz. Çünkü bu gübreler bitkilerin tüm eksiklerini karşılayabilir. Kullanılan ve aktivatör de bitkisel bir güzel olduğundan dolayı gübrenin organik madde miktarını arttırmaktadır. Ayrıca bir zararlı bir kimyasal içermediğinden dolayı bitkilere herhangi bir etki de bulunmamaktadır. Bu da sağlıklı ve verimli bitkiler oluşmasını sağlamaktadır. Yani bu aktivatörü kullanırken çekmenize gerek yoktur.

Sıvı solucan gübresi nasıl yapılır yazımızın Sonuna Geldik. Bu tarz içeriklerin devamı için internet sitemizdeki yazılarımıza göz atabilirsiniz. Aroma Verici Nedir? Nasıl Yapılır Nelerde Kullanılır? Yazımıza ulaşmak için internet sitemize bakabilirsiniz.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...