Selfitis Nedir? Selfitis Belirtileri Nelerdir?

Selfitis nedir? Selfitis Hastalığı Belirtileri Nelerdir? Sizler için bu sorunun cevabını araştırdık. Siz de okumaya devam ederek bilgi sahibi olabilirsiniz.

Selfitis Nedir?

2014 yılı itibariyle ortaya çıkan Selfitis, sürekli selfie çeken kişileri tanımlamak için kullanılan bir terimdir. Özellikle akıllı telefon teknolojisinin ve sosyal medyanın da gelişmesiyle ortaya çıkan bu psikolojik rahatsızlık aslında ciddi bir sorun. Amerikan Psikiyatri Derneği tarafından yapılan araştırmalara göre sürekli selfie çekmek bir takıntı olarak görülmekte ve psikolojik hastalıklar kategorisinde yer almaktadır.

Aslında Selfie kelimesi 2010 yılından sonra yaygınlık gösterdi. Selfie kelimesinin Türkçe anlamı Öz çekimdir. Selfitis terimi de selfie çekme hastalığı sebebiyle oluşan psikolojik rahatsızlığı ifade etmektedir.

Selfitis Belirtileri Nelerdir?

Akut ve kronik olarak ikiye ayrılan bu rahatsızlığa yakalanan kişilerin günde en az 3 selfie çektiği tespit edilmiştir. Bununla beraber de araştırmalar selfitis olan kişilerin saha çok dikkat çekmeyi seven kişiler olduğunu ve özgüven eksikliği yaşadığını göstermektedir.

Tüm bu nedenlerle beraber Selfitis hastalığı bir ruh hastalığı olarak kabul edilmekte ve tüm dünyada selfie çekilmeye devam edilmektedir. Konuyla alakalı selfie çekerken ölümlerin en çok yaşandığı Hindistan da 2017 yılında ölümler durdurulması için kampanya başlatılmıştır.

Selfienin Öncüsü

ABD’nin Philadelphia eyaletinde yaşayan Robert Cornelius’un 1839’da lamba mağazasının dışında çektiği fotoğrafın tarihin ilk selfiesi olduğu tahmin edilmekte.

Fotoğrafı çektiğinde 30 yaşında olan Cornelius’un gözlerinde fotoğrafın çıkıp çıkmayacağından emin olamadığını görebiliyorsunuz. Cornelius bu resmi çekmek için muhtemelen 15 dakika hareketsiz durmak zorunda kalmıştı.

Eğer siz de gün içerisinde sık sık selfie çekiyorsanız, her oturduğunuz, her gittiğiniz ortamı resmetmek istiyorsanız siz de Selfitis hastası olabilirsiniz. Derhal kendinizi kontrol etmenizde fayda var. Sosyal medya üzerinde gördüğümüz, beğendiğimiz hayatlarını yaşamak istediğimiz birden fazla insan olabilir. Bu insanlar aslında sürekli mutlu, sürekli eğleniyor ve hiç birinin para sıkıntısı yok gibi gözüküyor. Aslında gerçekten öyle mi? Madem öyleyse neden kendilerini ispatlama gereksinimi duyuyorlar ki? Selfie hastaları aslında özgüven eksikliği yaşadığının en büyük kanıtıdır. Siz de aynı hataya düşerseniz sizin de özgüven eksikliğiniz olduğunu üzülerek söylemek isteriz.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...