resim çizme teknikleri

Resim Çizme Teknikleri Nasıl Öğrenilir?

Resim çizmek sanıldığı gibi olağanüstü bir yetenek gerektirmez. Resim çizme teknikleri öğrenmek adına, çok çalışmak ve emek vermeniz yeterlidir. Pek tabii, Picasso’nun tabloları gibi eserleri ortaya koymak için, büyük bir yeteneğiniz olması gerekir. Amacınız Picasso’nun eserleri gibi eserler ortaya koymak değil, kendiniz için güzel çizebilmek ise bu teknikler çalışarak öğrenilebilir.

Resim çizme teknikleri yazımızda, ders alarak ve çalışarak öğrenebileceğiniz teknikleri konu aldık. Bu tekniklerin her birine zaman ayırmanız halinde, her birinde kendi gelişiminize tanıklık edebilirsiniz. Önemli olan ne kadar yeteneğiniz olduğu değil, resim çizmek için ne kadar vakit harcadığınızdır.

Basit Şekiller veya Basit Figürler Çizerek İşe Başlayın

Öncelikli olarak sıfır yetenek veya sıfır deneyim sahibi olduğunuzu düşünüyorsanız, basit çizimler yaparak işe başlayabilirsiniz. İlk çizdiğiniz çizimlerin, ne kadar kötü olup olmadığının herhangi bir önemi yok.

Gündelik hayatta kullandığınız basit cisimleri (televizyon, ekran, klavye …gibi) resim çizme teknikleri ile çizmeye çalışarak da kendinizi geliştirebileceğiniz belirtiliyor. Basit çizgiler, basit cisimler veya basit olan herhangi bir çizim yaptıktan sonra, gerekli seviyeye ulaştığınızı düşünüyorsanız, özel ders ile devam edebilirsiniz.

Özel Ders ile Resim Çizme Teknikleri

Özel dersler sayesinde de resim çizme konusunda ki becerinizi geliştirebilirsiniz. Resim çizme teknikleri konusunda en doğru ve en gerekli bilgileri almak istiyorsanız, muhakkak özel ders almalısınız. Özel ders alacak durumunuz yoksa Halk Eğitim Merkezleri’nde bulunan resim atölyelerine katılabilir ve resim çizme yeteneklerinizi geliştirebilirsiniz.

Önemli olan nokta ise ne kadar emek harcayacağınız. Unutmayın, bir başkası doğuştan gelen yeteneği ile çok iyi resim çiziyor olabilir. Fakat, siz kendinizden sorumlusunuz, bir başkasından değil. Resim çizme teknikleri konusunda kendinizi geliştirmek istiyorsanız, diğer tüm işlerde olduğu gibi yoğun emek harcamanız gerekecektir.

En beğendiğiniz resim türü için özel dersler alabilirsiniz. Örneğin, karakalem çizimlerine hayranlık duyuyorsanız, sizlere karakalem konusunda güzel beceriler kazandırabilecek hocayı bulmanız, eğitiminiz açısından daha olumlu bir ilerleme sağlamanıza yardımcı olur.

Bol Bol Pratik Yapma ve Bol Bol Video İzleme

Youtube üzerinden “… Nasıl Çizilir?” gibi videoları izlerseniz, kendinizi geliştirebilirsiniz. Örnek olarak bu videoya göz atabilirsiniz. Video içerisinde resim çizme teknikleri hakkında bilgiler edinebilirsiniz. Videonun başlığına bakarak da, bu videonun yeni başlayanlara uygun olduğunu rahatlıkla görebilirsiniz.

Derslerde veya videolarda gördüğünüz tekniklerin aynısını, aynı kalitede ilk seferde çizmeniz oldukça zordur. Bu sebeple, her çizim için bol bol pratik yapabilirsiniz. Yapacağınız pratikler sayesinde, resim yeteneğinizi oldukça üst düzey seviyelere çıkartabilirsiniz.

Yazı Özeti

Özet olarak resim çizme de, müzik aleti çalma gibi sonradan geliştirebileceğiniz bir yeteneğinizdir. Resim çizme teknikleri hakkında bilginizi artırarak ve bol bol pratik yaparak kendinizi geliştirebilirsiniz. İlk başta ki denemeleriniz içinize sinmese bile, pratik yapmaya devam etmelisiniz. Pratik yapmadan, resim çizme konusunda kendinizi geliştiremezsiniz. Pratiğin yanı sıra, bol bol yeni teknik öğrenmek adına video da izlemenizi tavsiye ediyoruz.

Resim çizme teknikleri gibi daha nice konuda, blog kısmımızda güncel olarak sizlere bilgi aktarıyoruz. Günden güne yenilenen blog kısmımızı takip etmek için tıklayarak blog sayfamıza gidebilirsiniz.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...