Paspartu Nasıl Yapılır?

Paspartu Nasıl Yapılır?

Paspartu nasıl yapılır resim severler tarafından en fazla merak edilen konulardan bir tanesi olarak ön plana çıkıyor. Suluboya resimlerini koruma amacıyla uygulanan bir yöntemdir. Uzun süre boyunca herhangi bir zarar görmeden korunmasını sağlamak için son derece yaygın bir şekilde kullanılır. Resmin karton veya mukavva üzerine koyulması en kolay yoldur.

Eğer altına mukavva koyulacak ise resmin boyutu doğrultusunda uygun ölçülerde kesilmesi gerekir. Karton olması halinde ise resmin her yanından birkaç santim büyük olabilir. Eğer kartonun ortasını oyarsanız bir çerçeve haline de getirebilirsiniz. Paspartu şeklinde tanımlanan bu çerçevenin ortasında yer alan oyun resimden çok az küçük olur. Resmin kenarlarını yapıştırıcı sürülür ve altına yapıştırılır.

Paspartu Ne Anlama Gelir?

Paspartu herhangi bir serin daha güzel görünmesini sağlamak amacıyla kullanılır. Serin daha derin ve vurgulu olması konusunda etkilidir. Genel olarak dış boyutları aynı olan kalın bir mukavvanın kesilmesi ve iç kenarlarının basılı bir kâğıtla kapatılması için pencere açılmasıdır. Paspartu nasıl yapılır ve nedir merak edenler için bu şekilde cevap verilebilir.

Özellikle sulu boya eserler için oldukça fazla kullanılan bir yöntem olarak ön plana çıkıyor. Kullanıcının isteğine göre paspartu yapılırken farklı malzemeler kullanma imkânı vardır. Aynı zamanda asılması için uygun delikler açılarak bir ilmek elde edilir. Paspartu yapımı son derece basittir ve eserlerin hem korunması hem de daha fazla ilgi çekmesi için kullanışlı bir yöntemdir.

Paspartulu Eserleri Camlamak

Paspartulu eserleri camlama imkânı vardır. Bu da oldukça kolay bir işlemdir ve çok fazla uğraşmaya gerek kalmaz. Resim boyutunda temiz bir cama ihtiyaç duyulur. Aynı zamanda o boyda bir de mukavva kesilmelidir. Resim, mukavva ve cam arasına yerleştirilir.

Kenarları ise yapıştırılır. Zamklı şeritler satın alarak bu yapıştırma işlemini gerçekleştirmek en iyi yol olacaktır. Daha sonra paspartulu eser camlanmış olur. Böylece sergilenmek üzere hazır olur. Paspartu nasıl yapılır diye merak eden kişiler için bu da iyi bir örnektir. Bu konuda detaylı bilgi almak için https://www.hizliresim.com/blog/ sitesinden paspartu yapılışı hakkında gerekenleri öğrenebilirsiniz.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...