Parke Cilası Nasıl Yapılır?

Parke Cilası Nasıl Yapılır?

Parke cilası nasıl yapılır? yaşam alanları için en fazla sorulan sorulardan bir tanesidir. Parkelerin daha temiz ve canlı olması için yapılması gereken şeylerden birisidir. Özellikle eskiyen parkelerin yenilenmesinde son derece faydalı bir işlemdir. Daha önce hiçbir şekilde cilalama deneyimi olmayan kişiler ilk olarak ufak bir alanda deneme yapabilir. Sprey tüple yapılan cilalama işlemleri en kolay olanlarıdır.

Aynı zamanda püskürtme tabancası kullanılarak da cila yapma imkânı vardır. İşlem sırasında ilk önce iç kenarlar için uygulama yapılmalıdır. Daha sonra dış kenarların yapılması gerekir. Son aşamada ise yüzey kısımlara cila yapılmalıdır. En uygun olan yöntem bu şekildedir. İsteyen kişilerin fırça kullanarak da cila yapma imkânı vardır. Paralel çizgiler halinde yapılan cilalama işlemi leke oluşmamasını sağlar.

Parke Cilalama Nasıl Gerçekleştirilir?

Parkelerin cilalı olması durumunda belirli aralıklar ile yeniden cilalama yapılabilir. Eğer cilasız ise önce zımparalama işlemi yapılmalıdır. Sonrasında ise üzerine cila sürülür. Sürülen cila sayesinde parkeler hem daha parlak hem de yeni görünür. Parke üzerinde meydana gelen aşınma izleri varsa bunların da giderilmesi sağlanır. Parke cilası nasıl yapılır öğrenmek isteyenler için cilalama şu şekilde yapılabilir:

  • Cila yapılacak olan boşaltılmalıdır.

  • Zımparalama ve cilalama işlemi sırasında toz ve lekelerden sakınmanız gerekir.

  • İlk olarak ılık su ve sabunlu bir bez kullanılarak parke temizlenir. Bezdeki su miktarı fazla olmamalıdır.

  • Parke kuruduktan sonra ise zımparalama yapılır.

  • Zımpara sonrası ortaya çıkan tozlar temizlenir.

  • Cila tüm gözeneklere işleyecek şekilde sürülür.

  • Fırçaya fazla cila almamanız gerekir.

  • Hızlı bir şekilde fırça ile cilalama işlemi yapılmalıdır.

  • Cilalama işlemi sırasında parkeye kolunuz ile temas etmeyiniz.

Belirtilen adımları takip ederek parkenizi cilalatabilirsiniz.

Parke Cilası Neden Önemlidir?

Parkelerin cilalanması birçok nedenden dolayı önemlidir. Öncelikle daha temiz ve güzel bir görünüm sağlar. Zaman içinde ortaya çıkan eskime belirtilerini ortadan kaldırır. Aynı zamanda parkelerin daha uzun ömürlü olmasını sağlar. Bu nedenle parke cilası nasıl yapılır bilmenizde fayda var. https://www.hizliresim.com/blog/ sitesinden bu konuda hakkında bilgi alabilirsiniz.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...