Oyun Cavanarı ASUS ROG Phone 5 Özellikleri

Dev teknoloji firması Asus, bu sene yeni çıkartacağı oyuncu telefonu ROH Phone 5 adlı telefon hakkında daha fazla bilgiyi bizlerle paylaştı.

Tamamiyle oyunculara özel tasarlanan ASUS ROH Phone 5, çok güçlü bir işlemci, geliştirilmiş bağlantı destekleri, güçlü bir soğutma sistemi ile dikkatleri üzerine çekiyor. Oyuncuların fazlasıyla merak ettiği bir telefon olarak öne çıkıyor. Ayrıca bu akıllı telefonun TENAA sertifikasına sahip olduğunu da belirterek özelliklerine değinelim.

ASUS ROG Phone 5‘in ekran boyutu 6.78 inç olup, ekranı FHD+ çözünürlük kalitesini bizlere sunuyor. Bu akıllı telefon AMOLED ekran teknolojisini barındırıyor ve telefon aynı zamanda oyuncular için oldukça kritik bir özellik olan 144 Hz ekran yenileme hızı sunuyor.

İşlemci olarak Qualcomm Snapdragon 888 kullanımı sağlanmış. Akıllı telefonda en düşük RAM boyutunun 8 GB olacak şekilde kullanıcılarına sunulacağı söyleniyor. GPU olarak Adreno 660’ın kullanıldığı akıllı telefonun batarya kapasitesi ise 6.000 mAh olacağı belirtildi. 6.000 mAh kapasiteye sahip bu bataryanın aynı zamanda 65W hızlı şarj özelliği ile gelmesi bekleniyor.

Biraz tasarım detaylarına göz atalım. ASUS ROG Phone 5’in arka kısmına geçecek olursak üçlü kamera teknolojisi kullanıldığını görüyoruz. Arka ana kamerası 64 MP çözünürlüğe sahip olacak fakat diğer kameralar ile ilgili bilgi verilmemiş. Ön kısımda ise parmak okuyucu sensör olacağını görüyoruz.

ASUS ROG Phone 5 Teknik Özellikleri

  • Ekran: 6.78 inç, 144 Hz, FHD+, AMOLED
  • İşlemci: Qualcomm Snapdragon 888
  • Ekran Kartı: Adreno 660
  • RAM: 8 GB
  • Batarya: 6.000 mAh

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...