öğrenciyken para kazanma

Öğrenciyken Para Kazanma Yolları Neler?

Öğrencilik hayatında birçok kişi maddi sorunlar yaşayabilir. Bu, mesleğe geçmeden önce alınan eğitim için oldukça sıradan bir durumdur. Öğrenciyken para kazanma yolları listemiz sayesinde, kendinize ek gelir oluşturarak daha rahat edebilirsiniz.

Listemizin tamamı fiziksel işler olup, sanal işler için ayrı bir başlık yayımlamayı düşünüyoruz. Öğrencilerin sıklıkla yaptıkları meslekleri ve bu mesleklerden nasıl para kazandıklarını sizlere anlatacağız.

Üniversitede Öğrenciyken Para Kazanma

Üniversite öğrencisiyken maddiyat kimi zaman oldukça önemli olabiliyor. Öğrenciyken para kazanma metotlarımızı deneyerek kendinize ek gelir sağlayabilir ve maddiyat konusunda sorun çekmeyebilirsiniz.

Birazdan sizlere en sık tercih edilen meslekleri ve bu mesleklerde nasıl başarılı olabileceğinizi anlatacağız.

Garsonluk Yaparak Öğrenciyken Para Kazanma

Öğrencilik yıllarında gelir elde etmek isteyen kişiler, genellikle garsonluk mesleğini tercih etmektedirler. İşin aslına bakacak olursak kişi fiziki yeterliliği karşılayabiliyorsa garsonluk güzel getirilere sahip olabileceği bir meslektir.

Garsonluk part time veya full time olarak yapılabileceği için, öğrenciler için en sık tercih edilen yöntemler arasında yer almaktadır. Garsonluk yapacak kişilerin daha çok kazanması için bilmesi gerekenler;

  • Garsonluk yapacak öğrencilerin muhakkak fiziki yeterliliğe sahip olması gerekiyor.
  • Fiziki yeterlilikten kastımız kaslı veya estetik bir vücut değil, uzun süreler boyunca ayakta ve hareket halinde çalışmaya dayanıklı bir bünyedir.
  • Öğrenciyken para kazanma yolunda yapılabilecek garsonlukta, iletişim becerileriniz ne kadar iyi olursa o kadar çok kazanırsınız.
  • İletişim yönünden müşterilere kendinizi sevdirebilirseniz, bahşiş alma oranınız artacaktır.
  • Yine iletişim yönünüz kuvvetliyse çalışabileceğiniz kafe ve restoran sayısı artacaktır.
  • İş tecrübesi yönünden, işe alışma sürecinin atlatılması oldukça önemlidir.
  • Vücudunuzun ve zihninizin garsonluğa alışması 21 günde neredeyse tamamen oturacak bir olgudur.

Baristalık Yaparak Öğrenciyken Para Kazanma

Öğrenciyken baristalık yapmak da, diğer bir gözde meslektir. Hatta, kişilerin şansı varsa baristalık yapmaları, garsonluğa nazaran oldukça avantajlı olacaktır. Baristalar saatlik ücret olarak garsonlara nazaran daha çok kazanmaktadırlar.

Öğrenciyken para kazanma için yapılabilecek bu meslek, genellikle usta çırak ilişkisi içerisinde öğrenilmesi gereken bir meslektir. Aynı zamanda, kafe ve restoranlar barista seçimi yaparken kişinin dış görünüşüne ve albenisine de oldukça önem vermektedirler.

Yaz Aylarında Work and Travel Yaparak Öğrenciyken Para Kazanma

Yaz aylarına gelindiğinde, üniversite öğrencileri için oldukça iyi bir fırsat onları beklemektedir. Bu fırsatın adı Work and Travel’dır. Work and Travel öğrencilerin hayalini süsleyen ve yoğunlukla öğrencilerin Amerika’ya yaz aylarında çalışmaya gittiği bir programdır.

Work and Travel yaparak para kazanmak için gereken ise daha önceden de elinizde belirli bir birikiminizin olmasıdır. Öğrenciyken para kazanma konusunda Work and Travel’ı seçecek olan kişiler, yapacakları araştırmalar ve Amerika’da ki çalışma sürelerine bağlı olarak oldukça yüksek gelir elde edebilirler.

Work and Travel nedir, nasıl gidilir? Ve benzeri tüm sorularınızın cevapları için, soru kısmının üzerine tıklayabilirsiniz.

Motokuryelik Yaparak Öğrenciyken Para Kazanma

Öğrenciliğiniz devam ederken part time bir şekilde motokuryelik yaparak da para kazanabilirsiniz. Bunun için çalışma saatleri, ders saatlerinize en uygun olan kurumu seçmeniz sizlerin avantajına olacaktır. İş için gereklilikler ise motor ehliyeti ve de kaliteli bir iletişimdir.

Motor kullanırken dikkatli olmanız ve genelde havalar güzelken bu mesleği yapmanız sizlere tavsiyemizdir.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...