Minecraft Saksı Nasıl Yapılır

Minecraft Saksı Nasıl Yapılır?

Minecraft Saksı Nasıl Yapılır? Minecraft, İsveçli Markus Alexej Persson’un geliştirdiği, 2011 yılında İsveç menşeli video oyun geliştiricisi şirket Mojang Studios’un yayımladığı ve 2014 yılında Microsoft’un satın aldığı sandbox oyununa verilen isimdir. Oyun, bloklarla tasarım yapılmasına imkan tanır.

Oyunda 3 boyutlu voxel grafikler mevcuttur. Oyun, farklı bazı oyunlardan esinlenerek geliştirilmiştir. Oyun, piyasaya sürüldüğü günden bu yana sürekli güncelleme almaktadır. 200 milyon kopyadan daha fazla satan oyun, dünyanın en çok satan oyunu olma unvanını kazanmıştır. Oyun pek çok platformda kolayca oynanabilmektedir.

Oyun bünyesinde önemli bir dekorasyon ürünü olan Minecraft saksı yapılabilir ve envantere kaydedilebilir. Envanter, oyuncuların taşımış oldukları eşyaları görmesine ve onları kontrol etmesine yarayan açılır pencereye verilen isimdir. İşte bütün detayları ile Minecraft Saksı Nasıl Yapılır? Karşınızda.

Minecraft Saksı Yapımı İçin İzlenecek Adımlar

Minecraft bünyesinde yer alan çiçek saksıları, envanterde mevcut olan değerli bir dekorasyon unsurudur. Envanter penceresi sayesinde, Minecraft oyununa ilişkin pek çok eylem gerçekleştirilir. Minecraft saksı yapım faaliyetine dair adımlar şu şekildedir:

  • Saksı üretimi gerçekleştirebilmek için öncelikle 3*3 boyutlarına sahip üretim ızgarasının açılması gerekir. Ardından üretim menüsü açılır.

  • Bir saksı yapabilmek için üretim ızgarasına 3 adet tuğla yerleştirilmesi gerekir.

  • Tuğla yapabilmek için kile ihtiyaç vardır. Kil, sığ sularda kil bloğu olarak bulunabilir. Kil bloğu kürekle kazınırsa 4 adet kil elde edilir. Bu killer fırında pişirildiği takdirde tuğla elde edilmiş olur.

  • Saksının başarılı bir şekilde oluşturulabilmesi için bu tuğlaların yerleştiriliş sırası son derece mühimdir. Bu yüzden birinci sıra birinci kutuda 1 tuğla, ikinci sıra ikinci kutuda 1 tuğla, üçüncü sıra birinci kutuda 1 tuğla olacak şekilde tuğlalar yerleştirilir. Saksı üretimi için gerekli olan üretim nizamı bu şekildedir.

  • Üretim alanı bu biçimde doldurulduğunda yapılması arzu edilen Minecraft saksı ortaya çıkacaktır.

  • Minecraft saksı oluşturulup envantere taşındıktan sonra saksının içine ne konulacağına karar verilir. Saksı sağ tıklanarak içine konulmak istenen ürün seçilir ve seçilen ürünler saksılara istenildiği gibi yerleştirilir.

Minecraft saksı, tüm bu adımlar eksiksiz bir şekilde izlenilerek ve uygulanılarak başarıyla oluşturulur.

Sitemizde daha fazla minecraft makalesine ulaşmak isterseniz kategorimizi inceleyebilir veya sitemizde arama yapabilirsiniz.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...