mermer cilası nasıl yapılır

Mermer Cilası Nasıl Yapılır?

Mermer Cilası Nasıl Yapılır? Mermer sunduğu şık ve estetik görüntü nedeniyle evlerin, işyerlerinin ve çeşitli alanların dekorasyonunda sıklıkla tercih ediliyor. Özellikle evlerde mutfak ve banyolarda kullanılıyor. Bu alanlarda sağladığı estetik görüntü nedeniyle ortama ferah ve temiz bir hava katıyor. Bilhassa beyaz ve siyah renkler banyo ve mutfaklarda en sık kullanılan çeşitleri. Ancak estetik görüntüsü nedeniyle bu kadar sık kullanılan mermerlerin düzenli bakıma ve temizliğe tabii tutulması görüntüsünü koruyabilmesi açısından önem arz ediyor. Mutfak tezgâhları bu anlamda en hassas olan bölgeler olarak ön plana çıkıyor. Zira limon suyu ve benzeri asidik maddelerin mermere değmesi üzerinde kalıcı lekeler kalmasına yol açabiliyor. Ancak her ne kadar dikkat edilse de asidik maddelerin teması ya da çizilmeler nedeniyle mermer zeminler zarar görebilmektedir. Bu nedenle mermer cilası işlemi uygulanarak rutin bakım yapılabilir. Bu yazımızda sizlere evde mermer cilası nasıl yapılır detaylı olarak açıkladık.

Evde Mermer Cilası Nasıl Yapılır?

Özellikle evlerin mutfak ya da banyo gibi bölümlerinde mermer sıklıkla kullanılır. Dekoratif bir görüntü oluşturması nedeniyle mermer tezgahlar tercih edilir. Ayrıca suya karşı dayanıklı olması mermerin tercih edilmesinin bir diğer sebebidir. Mermer tezgâh her ne kadar çok kullanışlı olsa da zamanla matlaşabilir ya da üzerinde çizik ve benzeri lekeler oluşabilir. Düzenli bakım yapılarak mermerin eski estetik görüntüsüne kavuşması sağlanabilir. Bunun için mermer cilası uygulaması yapılmaktadır. Mermer cilası şu şekilde yapılır:

  • Öncelikle mermer yüzey normal şekilde temizlenir.
  • Temizleme işleminin ardından yeterli bir süre boyunca kurumaya bırakılır.
  • Cilalama işlemine geçmeden önce kuru bir bez ya da mob yardımıyla tekrar mermer yüzey silinir ve tamamen kuruması sağlanır. Cilalama işlemi uygulayacağınız yüzeye göre püsküllü mob ya da bez tercih edebilirsiniz.
  • Ardından bir kovanın içine polimerize cila dökülür. Mob ya da bez nemlendirilir ve cilaya batırılır.
  • Cila alanın her yerine eşit dağılacak şekilde sürülür.
  • Cila işleminin uygulandığı zemin kurumaya bırakılır.
  • Aynı işlem üç sefer tekrarlanır.

Mermer cilalama işlemi bittiğinde mermer zemin eski estetik ve parlak görüntüsüne kavuşacaktır.

Mermer Cilası Nasıl Yapılır? Makalemizin sonuna geldik dilerseniz Pazar Araştırması Nasıl Yapılır? Makalemizi de okumak isterseniz buraya bırakıyoruz.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...