Limon Suyu Ve Elma Sirkesi Karışımı Nasıl Yapılır? 

Limon Suyu Ve Elma Sirkesi Karışımı Nasıl Yapılır? 

Limon suyu ve elma sirkesi karışımı nasıl yapılır sorusu sıklıkla sorulur. İkisi de sağlık açısından yararlı ürünlerdir. Sirke içerisinde salik asit bulunan meyvelerden el de edilir. Salatalar ve turşuları yanı sıra tek başına da tüketilir. Özellikle limon suyu ile birleşince tam bir antioksidan olur. Limonun içerisinde bilindiği üzere sitrik asit vardır. Bu yüzden de sirkesi yapılır.

Limon sirkesi, mevsiminde toplanmış olan limonlardan yapılır. Limonlar uzun bir süre tuzlu suda bekletilir. Ayrıca asitli çözelti de bulunur. Bu şekilde limon sirkesi el de edilir Limon sirkesi daha çok kışları tüketilir. Grip ve soğuk algınlığına karşı etkilidir. Tam bir c vitamini deposudur. En faydalı sirke çeşitlerinden biridir. Vitamin ve mineral açısından insan sağlığı için faydalıdır.

Limon suyu ve elma sirkesi karışımı nasıl yapılır sorusunun cevabı, çok basittir. Limonlar taze ve mevsiminde toplanır. Daha sonra organik olarak yapılmış olan elma sirkesi ile karıştırılıp, tüketilir. Salatalar ile ya da tek başına tüketilebilir. Son derece sağlıklıdır. Mikrop ve bakteri öldürücü özelliği vardır.

Elma Sirkesi Nasıl Yapılır?

  • Ev yapımı elma sirkesi için ilk olarak büyük boy ve çürük olmayan elmalar toplanır.
  • Dilimlenerek, cam kavanozlara koyulur.
  • Ardından normal içme suyu eklenir.
  • Kavanozun üzeri hava alacak şekilde kapatılır. Bunun için pamuklu bir tülbent kullanabilirsiniz.
  • Ardından da lastikle sabit bir hale getirebilirsiniz.

Limon Sirkesi Ve Elma Suyu Neye İyi Gelir?

Limon suyu ve elma sirkesi karışımı nasıl yapılır sorusunun yanı sıra, ikisinin karışımının neye iyi geldiği de merak edilen konular arasında yer alır.  Özellikle sabahları aç karnına tüketilmesi tavsiye edilir.  Yağ yakıcı özelliği olduğu için, kilo vermeye de yardımcı olur. Ayrıca mide hastalıkları olan kişilerin dikkatli tüketmesi gerekir. İçeresinde asit olduğu için, mideyi daha kötü yapılabilir. Sindirim sistemi için faydalıdır. Kabızlığa iyi gelir ve bağırsakların temizlemesine yardımcı olur. https://www.hizliresim.com/blog/ adresinden, hem limon suyu hem de elma sirkesi hakkında detaylı bilgi alabilir, merak ettiklerinizi sorabilirsiniz.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...