kuru çiçek şoklama nasıl yapılır

Kuru Çiçek Şoklama Nasıl Yapılır?

Kuru Çiçek Şoklama Nasıl Yapılır? Rengarenk renkleri, mis gibi kokuları ve onlarca farklı çeşidiyle çiçekler evlerimizin vazgeçilmezi. Sadece evlerimizde değil özel günlerde de anlamlı bir hediye olarak karşımıza çıkıyor. Ancak bu kadar çok sevdiğimiz ve estetik güzelliğiyle bizi kendisine hayran bırakan çiçekler her zaman ilk günkü canlılıklarını koruyamıyorlar. Vazoda baksak da uygun şekilde bakım ve beslemesini yapsak da solmalarının önüne geçmeye biliyoruz. Son dönemlerde oldukça trend olan bir yöntemse kuru çiçek şoklama yöntemi. Bu yöntem sayesinde rengine ve görüntüsüne bayıldığımız çiçekleri solmalarını engelleyerek ilk günkü canlılıklarında koruyabilir ve güzel görüntülerini sergileyebiliriz. Bu yöntem eskiden beri kullanılmakta. Ancak son dönemlerde yeni trend olarak yeni karşımıza çıktı. Pek çok çiçek ve süs aşığı görüntülerine hayran kaldıkları çiçekleri kuru çiçek şoklama işlemiyle nasıl canlı tutabileceklerini merak ediyor. Sizler için bu yazımızda kuru çiçek şoklama nasıl yapılır adım adım ve tüm detaylarıyla açıkladık.

Kuru Çiçek Şoklama Nasıl Yapılır?

Kuru çiçek şoklama yöntemi çok eski yıllardan beri kullanılmakta olan bir yöntem. Bu metot sayesinde çiçekler canlı görüntülerini yıllar boyunca koruyabiliyorlar. Kuru Çiçek Şoklama Nasıl Yapılır? Farklı farklı metotları bulunan kuru çiçek şoklama işlemi son dönemlerde sıklıkla araştırılıyor. Aşağıdaki adımları takip ederek kolaylıkla kuru çiçek şoklama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Malzemeler:

  • Silika jel
  • Fırın
  • Kap
  • Çiçek

Yapılışı:

  • Nalburlarda kolaylıkla bulabileceğiniz silika jellerden temin edin.
  • Temin ettiğiniz silika jeller taneler halinde olacaktır. Bu taneleri geniş ve yayvan bir kabın içerisine boşaltın.
  • Ardından kuru çiçek şoklama işlemini uygulamak istediğiniz çiçeği baş aşağı gelecek şekilde jel tanelerinin bulunduğu kaba yerleştirin.
  • Çiçekleri kabın içinde bu şekilde bir gün süreyle bekletin.
  • Bekleme süresi dolduktan sonra çiçeğin türü ve yapısına göre kısa süre fırınlayın.

Silika jel çiçeğin içeriğinde bulundurduğu nemden ayrılmasını sağlayacaktır. Çiçeğin nemden ayrılması rengini ve canlılığını daha uzun süre korumasını sağlar Fırınlama işlemi her çiçek türüne uygulanmaz. Uygulanabilen çiçek türlerindeyse fırınlama süresini iyi ayarlamak ve çiçeğe zarar vermemek gerekir. Bu işlemlerin ardından kuru çiçek şoklama gerçekleştirilmiş olur. Şoklama işlemi yapılan çiçek 2 yıl boyunca yapısını koruyabilir.

Kuru Çiçek Şoklama Nasıl Yapılır? Makalemizin sonuna geldik dilerseniz Kaş Ekimi Nasıl Yapılır? Makalemizi okuyarak daha fazla bilgi sahibi olabilirsiniz.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...