Kireç Nedir Nasıl Yapılır

Kireç Nedir? Nasıl Yapılır?

Kireç Nedir? Nasıl Yapılır? Kireç, çiftliklerde, bodrumlarda veya kümeslerde genel olarak kullanılan bir örtü türüdür. Sızdırmaz bir özelliğe sahiptir. Normal boyalardan daha ince bir yapıya sahip olduğu için çoğu ahşap boyamasında kireç kullanılır. İçeriğinde kimyasal maddeler bulunur. Kalsiyum hidroksit (CaOH) kirecin ana maddesidir. Su katıldığında sönmüş kireç su katılmadan Neyse Sönmemiş kireç olarak bulunur. Ayrıca bu madde hayvanlar için herhangi tehlikeli bir içeriğe sahip değildir. Bu yüzden günümüzde çokça tercih edilmektedir.

Hatta günümüzde birçok kişi mobilyalarını bile kireç ile boyar bir hale geldi. Ancak kolay bir şekilde soyulduğu için sonradan pek tercih edilmemeye başlandı. Günümüzde bu kadar yer edinen kireç nasıl yapılır, gelin bunun hakkında sizlere bilgi verelim.

Öncelikle torba içerisinde toz kireç almamız gerekir. Boyayacağımız odanın, kümesin ya da Çiftliğin ebatına göre alacağımız kirecin miktarı değişir. Satın alacağınız yer için gereken malzeme miktarını ise örnek olarak 30 metrekarelik alan için satın aldığınızı söylerseniz satan kişi size ona göre verecektir.

Kireç Nasıl Yapılır?

Kireç nasıl yapılır adımlarına gelirsek eğer şöyle sıralayabiliriz.

  • Torba içerisinde aldığınız kireci bir kova ya da leğen içerisine boşaltmanız gerekir.
  • Ardından bu kireci sulandırmanız gerekir. Ne kadar su koymanız gerektiğini size söylemek zor olacağından zenginin ayran renginden biraz daha açık oldu kıvama kadar su koymanız gerekir.
  • Bu kirece su koyarken yanında da karıştırmanız gerekir.
  • Kireç olması gereken kıvama ulaştığında duvarlara ya da süreceğimiz yüzeye fırça veya rulo ile sürmemiz gerekir.
  • Kullanacağınız fırçanın tellerinin kısa olmasına dikkat etmelisiniz. Trendyol üzerinden bu tarz fırçalara ulaşabilirsiniz.
  • Ayrıca bu kullanacağınız fırça ve rulonun artık uzun ömürlü olmayacağını size söyleyebiliriz. Kireç yapıldığında bu rulo ve fırça artık çok kullanışsız hale gelir. Bundan dolayı yüksek maliyetli fırça ya da rulo almanıza gerek yoktur.

Kireç nasıl yapılır yazımızın sonuna geldik. Sizler de yazımızı beğendiyseniz ve daha fazla bu tarz yazı için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Alışverişte tasarruf etme yolları hakkında yazılan yazımızı okumak için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...