kaş ekimi nasıl yapılır_

Kaş Ekimi Nasıl Yapılır?

Kaş Ekimi Nasıl Yapılır? Kaşlar vücudumuzun en karakteristik parçaları arasında yer alıyor. Yüz yapısını ve görüntüsünü büyük ölçüde oluşturulması kişilerin estetik olarak da ön plana çıkmasını sağlıyor. Bilhassa kadın bireyler için kaşların sahip olduğu görüntü ve yapı çok önemli bir unsur. Bu durum yalnızca kadınlarla da sınırlı kalmıyor. Benzer şekilde erkek bireylerde kaş yapısına ve görüntüsüne büyük önem gösteriyor. Kaşlar tıpkı saçlara benzer özellikler taşıyor. Çeşitli genetik ya da çevresel faktörler nedeniyle kaş yapısında bozukluk ya da dökülme gibi problemlerle karşılaşılabiliyor. Özellikle bazı kazalar sonucunda kaşların yanması kaş yapısında kalıcı hasarlara neden olabiliyor. Bu ve bahsettiğimiz benzeri sebepler nedeniyle pek çok kişi kaş ekimi yöntemine başvuruyor. Kaş ekimiyle kaş yapısı yeniden şekillendirilip doğal ve estetik bir görüntü elde edilebiliyor. Sizler için bu yazımızda detaylı bir şekilde kaş ekimi nasıl yapılır anlattık.

Kaş Ekimi İşlemi Nasıl Gerçekleştirilir?

Kaş ekiminde FUE tekniği adı verilen bir teknik kullanılmaktadır. Aynı teknik saç ekimi işlemlerinde de kullanılmaktadır. FUE tekniğinde kaş ekiminin gerçekleştirileceği bölgeye vücudun başka bir bölgesinden donör alınır. Alınan donör kaş ekimin yapılacağı bölgeye ekilir. Kaş ekiminin yapılış aşamaları şu şekildedir:

  • Kaş ekimin yapılacağı hastaya lokal anestezi işlemi uygulanır. Lokal anestezi hem donör alınacak olan bölgeye hem de kaş ekimi işleminin gerçekleştirileceği bölgeye uygulanır. Lokal anestezinin uygulanma sebebi işlemin hem sağlayıcı bölgeye hem de kaş ekinin yapılacağı bölgeye uygulanmasıdır. Bunun için uygulamanın yapılacağı birey iki farklı pozisyonda durmak zorundadır. Bu durum ek olarak uygulama yapılacak olan alanın dar olmasına sebep olur.
  • Anestezi işlemi etkisini gösterene kadar işlemin uygulanmadan önceki ve sonraki durumlarında meydana gelen farklılığı görebilmek için kaş ekimi işleminin uygulanacağı bölgenin resmi çekilir.
  • Anestezi etkisini gösterdikten sonra sağlayıcı bölgeden donör kıl kökleri alınır. Alınan kıl köklerinin sağlıklı olmasına dikkat edilir. Donör alınacak bölge genellikle ense bölgesi olarak seçilir.
  • Alınan donör kıl kökleri kaş ekiminin yapılacağı bölgeye uygulanır.

FUE tekniğinde donör kıl kökleri toplu olarak alınmaz ve benzer şekilde kaş ekimin yapılacağı bölgeye de toplu olarak uygulanmaz. Alınan donör kıl kökleri tek tek alınır ve tek tek ekim işlemi yapılır.

Daha fazla nasıl yapılır? Makalemize ulaşmak için kategorimizi ziyaret etmeniz yeterlidir.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...