izmir'in en güzel koyları

İzmir’in En Güzel Koyları 2021

Tatil sezonunda sıcaklardan bunaldıysanız, yüzmek için harika manzaraya sahip olan İzmir koylarına gidebilirsiniz. Sizlere vereceğimiz İzmir’in en güzel koyları listesi sayesinde, gideceğiniz yeri kolaylıkla belirleyeceksiniz. Suyunu berraklığı ve manzarasıyla, doğal güzelliğin adeta bir portesi olan koylara gelin hep beraber göz atalım.

Sizlere vereceğimiz koyların ortak özelliği ise hepsinin İzmir’in il sınırı içerisinde yer almasıdır. Bu koyların birkaçına, toplu taşıma ve benzeri ulaşım araçları kullanarak ulaşmanızın da mümkün olduğunu düşünüyoruz.

 

1)    Mimoza Koyu / Karaburun-İzmir

Karaburun’un merkezinde yer alan bu koy, denizinin dalgasız oluşu ile meşhur. Sahilinde bulunan taşlar ise çakıl taşı. İzmir’in en güzel koyları listemizde ilk sırayı kapan Mimoza Koyu, İzmir’e giderseniz, yüzmek için uğrayabileceğiniz adreslerden.

İnternet üzerinden Mimoza Koyu yazarsanız, Google’da bulunan yol tarifine ulaşabilirsiniz.

2)    Ildırı Koyu / Çeşme-İzmir

Klasikleşmiş olan kasaba hayatının devam ettiği, doğal harikaları ile insanı büyüleyen Ildırı, İzmir’de bulunan en iyi koylar arasında yer almaktadır. Özellikle gün batımının ve gün doğumunun bütün güzelliklerini yaşayabileceğiniz bu koya gitmek için de, Google üzerinden konum araması yapabilirsiniz.

İzmir’in en güzel koyları arasında yer alan Ildırı Koyu’na giderseniz, İzmir’in kasaba kültürüne de tanıklık edebilirsiniz.

3)    Dolungaz Koyu / Karaburun-İzmir

Yine Karaburun’da yer alan bir koy ile devam ediyoruz. Dolungaz Koyu sizlere Maldivler’in berrak sularına benzer berraklıkta bir deniz sunuyor. Neredeyse kusursuza yakın denilebilecek bu koy, çadırını al, kampını yap tarzına sahip bir koy.

Yakın çevresinde turistik tesis veya işletme bulunmuyor. Bu sebeple gidecekseniz, hazırlıklı gitmenizde fayda var.

4)    Aya Yorgi Koyu / Çeşme-İzmir

İzmir’in ve de Çeşme’nin en bilindik koylarının başında Aya Yorgi Koyu gelmektedir. Bu koyu İzmir Çeşme’ye tatile gidip de bilmeyen yoktur desek yeridir. Sosyal anlamda pek çok etkinlik bulabileceğiniz bu koyda, Babylon gibi büyük işletmelerde yer almaktadır.

İzmir’in en güzel koyları arasında yer alan Aya Yorgi’ye gidecekseniz, kalabalık ve aktivite seven kişiler olmanızı tavsiye ederiz.

5)    Delikli Koy / Alaçatı-Çeşme-İzmir

Sessizlik arıyorsanız, Delikli Koy’a gitmenizde fayda var. Sessiz, sakin ve kendine has doğal tarzı ile bu koy, kamp yapabileceğiniz de bir koy. Delikli Koy’a gitmek için, Google üzerinden arama yaparak gerekli konum bilgilerine ulaşabilirsiniz.

İzmir’in en güzel koyları ziyaretinizde sessiz ve sakin bir yer arıyorsanız, Delikli Koy tam sizlere göre.

6)    Altınköy Koyu / Urla-İzmir

Altınköy’de bulunan çiflik evlerinden giriş yaptıktan sonra, koya ulaşıyorsunuz. Koya ulaşmak adına, ille de sitede dairenizin olmasına gerek yok. Efsane manzarası ve doğal güzellikleri ile sizleri büyüleyebilecek Altınköy Koy’u, isminin hakkını vermektedir.

7)    Bodrum Koyu / Karaburun-İzmir

Kafa dinlemek isteyen kişilerin tercih edebileceği bir başka koy. Özellikle balık tutmak isteyenler için de ideal olan bu koy, şehir yaşantısından uzaklaşıp, rahatlıkla kafanızı dinleyebileceğiniz bir koy.

İzmir’in en güzel koyları arasından sizlere sunduğumuz bu 7 muhteşem koy sayesinde, İzmir’de daha güzel tatil yapma olanağı bulabilirsiniz.

Daha fazla içeriğe ulaşmak isterseniz buraya tıklayarak en son yazdığımız blog yazılarımıza göz atabilirsiniz.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...