iPhone Cihaz Değişimi Nasıl Yapılır?

Garanti aracılığı ile iPhone cihazlarının değişimi nasıl yapılır? iPhone modelleri hangi durumlarda değiştirilir? vb. soruların cevabını irdeleyeceğiz.

Bir iPhone cihaza sahipsiniz ve garanti kapsamı içerisinde telefonu değiştirmek istiyorsunuz. Bu mümkün mü? Kapalı kutu ile cihaz değişimini nasıl yaptırabilirsiniz gelin inceleyelim.

Apple, ürünlerinin desteği konusunda oldukça hassas davranıyor. Müşterilerinin her zaman memnun olması için gerçekten zenginleştirilmiş ürünler sunuyor. iPhone cihazına sadece bir telefon olarak bakmak yanlış olacaktır. Apple aslında bizlere sunduğu kapsamlı hizmetlerle bir deneyim yaratıyor.

Bir iPhone cihaza sahip olduğumuz andan itibaren bakım-onarım ücretini ve garanti hizmeti ücretlerini de ödemiş oluyoruz. Fakat bu konuda Apple gerçekten aldığı paranın karşılığını müşterilerine verebiliyor mu?

Dev teknoloji şirketi Apple, bu konuda ilk akla gelen markalardan bir tanesidir. Şimdi gelin Apple’ın cihaz değişimi politikalarına yakından göz atalım.

iPhone Cihazlara Serviste Uygulanan İşlemler

Cihazınız herhangi bir sorunla karşılaştığında yapmanız gereken şey bir Apple yetkili servisine gitmektir. Telefonunuzu teslim ettikten sonra burada bazı testlerden geçirilir (AST2 vs.). Bu kontrollerden sonra eğer bir sorun ile karşılaşılır ise hemen o teknik serviste sorun çözülür. Fakat cihazın detaylıca incelenmesi gerekiyorsa veya bulunduğu teknik serviste tamir edilemiyorsa, bu problemli telefon Kocaeli Apple Onarım Merkezine gönderilir.

Çok daha detaylı incelenen iPhone cihazları eğer yapılabiliyorsa onarım görüyor. Bu mümkün değilse ve cihaz eski sağlığına kavuşamıyorsa telefon değiştiriliyor. Bunun dışında çok sık görülen cihaz sorunlarında nasıl bir yol izleniliyor?

iPhone Arızaları Nasıl Giderilir?

Apple firması, problemli iPhone cihazlarında parça tamiri asla yapmaz. Herhangi bir parça sorun çıkarıyorsa direkt o parçayı değiştirir. Fakat cihazın problemi parça değişimi ile düzeltilemiyorsa, değişim sonrasıda problem devam ediyorsa veya onarımın maliyeti çok fazlaysa, direkt olarak sıfır cihazla değişimi yapılmaktadır.

Çok sık rastlanan iPhone arızalarını ve teknik serviste hangi işlemleri gördüğünü aşağıda inceleyebilirsiniz.

         ▪        Touch ID problemleri. (Ekran değiştirilir)

         ▪        3D Touch problemleri. (Yazılım güncellemesi yada ekran değişimi)

         ▪        Ahizede ki cızırtılı ses. (Ahize temizliği ile düzelmezse ekran değişimi)

         ▪        Konuşurken sesin az gitmesi. (Mikrofon temizliği ile düzelmezse ekran değişimi. Yine düzelmezse cihaz değişimi)

         ▪        Ses düğmeleri, sessize alma düğmesi problemleri. (Cihaz değiştirilir)

         ▪        Bataryanın hızlı bitmesi. (Yazılım güncellemesi denenir. Düzelmezse batarya değiştirilir (500 döngüyü aşmadıysa).

         ▪        Telefonu kendi kendine açılıp kapanması (Yazılım güncelleme, batarya değişimi ile olmazsa cihaz değişimi yapılır)

         ▪        Titreşimle ilgili sorunlar. (Yazılım ile düzelmezse cihaz değiştirilir)

         ▪        Wi-fi, Bluetooth problemleri. (Yazılım ile düzelmezse cihaz değişir)

         ▪        Anakart ile ilgili sorunlarda direkt cihaz değişir.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...