İnternet Güvenliğini Sağlayan Eklentiler

İnternet hayatımızda her geçen gün daha fazla yer ediniyor. Bilgisayar ve akılı cihazlarla bu alışkanlığımız ise süreklilik haline geldi. İnternet iyi kullanım dahilinde insanlara faydalı olurken, öte yandan da bilgisayar korsanları bilgisiz ve güvenlik zaafiyeti olan kişileri hedef haline getiriyor. Kişisel bilgilerin  gizliliği konusunda birçok insan ne yazık ki şüpheli. Her ne kadar kişisel bilgilerin 3. şahıs kişiler tarafından paylaşılmasını istemesek kötü niyetli insanlar bu bilgileri çalmak için sürekli iş başında. Sizlere bu yazımızda kişisel bilgilerinizi nasıl koruyacağınızı ve hangi yöntemlerle gerçekleştirebileceğinize dair ipuçları vereceğiz.

Blur

Blur, İnternette gezinirken izlenmesini engelleyecek araçlardan biridir. Blur aktif olduğunda ip adresi, cihaz kimliği ve şifreleriniz tamamen kriptolu şekilde şifrelenmektedir. Tamamen kullanıcı bilgilerini gizleyen Blur, önceden DoNotTrackMe (beni takip etme) olarak piyasada bilinmekteydi. Windows, Linux ve macOS cihazlarda tarayıcılarda eklenti olarak kullanılabilmektedir. Tüm yapılandırmalar ise tarayıcınız üzerinden gerçekleşmektedir. Ücretli ve ücretsiz olarak sunulan bu eklentinin ücretsiz versiyonunda tüm botlar engellenmektedir. İnsanlar sitelere giriş yaptıklarında şifrelerini, web formlarını ve mail adreslerini ve diğer bilgilerini bu eklenti ile yönetebilmektedir. Firefox, İnternet Explorer, Opera, Safari, Chrome ve Chromium tarayıcılarında kullanılabilmektedir.

Spotflux

Spotflux eklentisi internete bağlanan tarayıcının güvenliğini sağlamak amacıyla geliştirilmiş bir yazılımdır. Bu eklenti ücretli ve ücretsiz olarak sunulmaktadır. Ücretsiz versiyonda ise web şifreleme & maskeleme işlemleri sağlanırken, ücretli sürümde ise VPN11 özelliği bulunmaktadır. Spotflux eklentisi aktif olduğunda internete giren kişinin konumu tamamen farklı bir ülkeden iletilir, anonim olarak dolaşmanızı sağlar. Birden fazla ülkeden giriş imkanı sunan Spotflux eklentisi için hesap oluşturmanız yeterlidir.

Adblock

Adblock eklentisi reklamları engelleyen ücretsiz araçtır. Bu eklenti sayesinde internete giriş yapan kişilerin abuk sabuk reklamlara tıklanması engellenmektedir. Kullanıcı gizliliğini esas alan AdBlock eklentisi aslında gizli yerleşitirilen zararlı reklamları engellemektedir. Opera, Safari, Firefox, Chrome ve İnternet Explorer tarayıcılarını destekleyen bu eklentinin kullanımı oldukça basittir. Eğer ki internette görmek istediğiniz sitelerde varsa bu eklenti ile filtreleyebilirsiniz.

Web of Trust

Web Of Trust oldukça kolay kullanımı ve basit arayüzü ile dikkatleri çeken bir eklentidir. Web Of Trust tarayıcılarda eklenti olarak kullanılmaktadır. Ziyaret edilen sitelerin güvenlik seviyesini renkler dahilinde kullanıcılara sunmaktadır. Bir site güvenli değilse renginden anlayabilirsiniz. Sitelere oy vererek diğer kullanıcıları da yönlendirebilirsiniz. Arama motorlarında bir kelime aradığınızda siteler rengarenk çıkmaktadır. Opera, Firefox, İnternet Explorer, Chrome ve Safari eklentilerinde rahatlıkla yüklenilebilmektedir.

CyberScrub Privacy Suite

CyberScrub Privacy Suite eklentisi web sitelerine giriş yapan kullanıcıların izlerini silmesine yardımcı olmak için geliştirilmişir. Hiçbir yazılıma ihtiyaç duymadan tarayıcıların önbelleğini otomatik olarak temizleyen bu eklenti ile hiçbir iz bırakmazsınız. Bilgisayar içerisinde geçici dosyaları, disk belleğini ve index, dat gibi uzantıları da temizleme görevini sağlamaktadır. Satış fiyatı 60 dolardır, ücretsiz olarak 15 gün kullanım hakkı  vermektedir.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...