İnsansı Robot Sophia’nın Dijital Eseri 688 Bin Dolar’a Satıldı

NFT olarak şifrelenmiş sanat eserlerine ilgi her geçen gün artıyor. İnsansı robot Sophia’nın dijital eseri NFT aracılığıyla yaklaşık 700 Bin Dolar’a satıldı. NFT türkçe kelime anlamı olarak değiştirilemez Jeton anlamına gelmektedr. Hong Kong merkezli Hanson Robotics şirketi tarafından 2016 yılında geliştirilen ve sosyal bir insansı robot olan Sophia’nın dijital eseri, Perşembe günü açık artırmada 688.888 dolara NFT olarak satıldı.

İtalyan Dijital Sanatçı ile Birlikte Üretti

2016’da üretilen ve kamuoyuna tanıtılan insansı robot Sophia, sanat eserini, Elon Musk gibi ünlü kişileri resmeden ve dijital esere döken, renkli portrelerle tanınan 31 yaşındaki Ünlü İtalyan dijital sanatçı Andrea Bonaceto ile birlikte çalışarak üretti.

“Sophia Instantiation” ismi verilen dijital çalışma, Bonaceto’nun portresinin Sophia’nın dijital resmine dönüşümünü gösteren 12 saniyelik bir MP4 dosyasından meydana gelmekte, Aynı zamanda Sophia’nın kendi portresinin çıktısının üzerine yaptığı fiziksel bir sanat eseri de dosyada bulunmaktadır.

İlk Tweet  2.9 Milyon Dolara Satılmıştı

Twitter’ın kurucusu ve CEO’su Jack Dorsey’in twitteri kurarken paylaştığı ilk tweet, açık artırma sürecinin ardından kripto para ile 2.9 milyon dolara satılmıştı. NFT açık artırma platformu Valuables by Cent, Pazartesi günü düzenlenen dijital bir müzayedede, Dorsey’in 15 yıl önce attığı ilk tweetin kripto para ile satıldığını kamuoyu ile paylaşmış ve bu dijital eserlerin satışına ön ayak olmuştu.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...