inşaat temizliği nasıl yapılır

İnşaat Temizliği Nasıl Yapılır?

İnşaat Temizliği Nasıl Yapılır? Yeni evler ya da yeni yapılar her zaman güzel ve konforludur. Ancak inşaatı yeni bitmiş bir yapının en kötü tarafı inşaat sonrası temizliktir. Her yer toz ve inşaat atıklarıyla doluyken ortalığı temizlemek bir hayli zahmetli olabilir. Bunun için pek çok kişi bir temizlik firmasıyla anlaşsa da bazı durumlarda inşaat sonrası temizliği kendinizde yapmak zorunda kalabilirsiniz. İnşaat temizliği her ne kadar zahmetli de olsa birkaç püf noktayla bu işin içinden kolaylıkla sıyrılabilirsiniz. Özellikle inşaat temizliğinin yapılacağı alanda herhangi bir eşya bulunmuyorsa işler daha da kolay bir hal alabilir. Şayet boya ya da benzeri tadilatlar sonrasında evi temizleyecekseniz bunun için önce eşyalardan kurtulmanız gerekebilir. Sizler için bu yazımızda inşaat temizliği nasıl yapılır kolay inşaat temizliğinin püf noktaları nelerdir detaylıca açıkladık.

İnşaat Temizliği Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

İnşaat Temizliği Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler İnşaat temizliği her ne kadar zahmetli görünse de bazı püf noktalara dikkat edildiği takdirde kolaylıkla üstesinden gelinebilir. Bunun için ilk olarak uygun temizlik ürünlerine ve ekipmanlarına ihtiyacınız olacaktır. Elektrik süpürgesi ve bol su bunların başında gelir. Bu araçlarla ve uygun programla kolayca inşaat temizliğinin üstesinden gelebilirsiniz. İnşaat temizliği yaparken mutlaka dikkat etmeniz gereken unsurlarsa şu şekilde:

  • Temizliğe başlamadan önce mutlaka eldiven ve maske takmanız gerekmektedir. Zira inşaat temizliğinin yapılacağı alan genellikle aşırı tozlu ve kirli bir ortamdır.
  • Elektrik süpürgesi yardımıyla dolap ve çekme kenarlarını, pencere pervazlarını ve süpürgeliklerinin köşesini dikkatli bir şekilde çekin. Kaba tozu ortadan kaldırmaya gayret gösterin.
  • Tavanlarda en az yerler ve etraf kadar toz içinde olabilir. Bunun için nemli bir sünger yardımıyla tavanları dikkatlice silin.
  • Camların üzerindeki etiketleri kaldırın. Yapışan ve çıkartmakta zorlandığınız etiketler için cam jileti kullanabilirsiniz. Ardından camları güzelce temizleyin.
  • Banyo ve mutfak fayanslarında kurumuş derzler olabilir. Bunlardan kurtulmak için sert bir diş fırçası kullanabilirsiniz. Ovalayarak kurumuş derzlerden kurtulun ve ardından güçlü bir temizleyiciyle fayansları silin.
  • Esas önemli noktaysa tozu etrafa dağıtmamak. Temizlediğiniz odanın kapısını kapatın. Gerekirse kapı pervazındaki boşluğa ıslak bir havlu ya da bez sıkıştırarak iç kısma toz gitmesini engelleyin.

İnşaat Temizliği Nasıl Yapılır? Makalemizin sonuna geldik dilerseniz Hurdacılık Nasıl Yapılır? Makalemiz ile devam etmek isterseniz buraya bırakıyoruz.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...