İban Numaramı Nasıl Öğrenebilirim?

İban Numaramı Nasıl Öğrenebilirim?

İban numarası öğrenmek bazı hesap işlemlerinizi tamamlamak için temel bir gereksinim olarak düşünülebilir. Bankalardaki hesap numaralarınıza ek olarak kimlik niteliğinde iban numarası yer almaktadır.

Iban Numarası Nedir?

Iban numarası AB tarafından uygulanmış, bankalar tarafından verilmekte olan bir hesap numarası standardı olarak tanımlanmaktadır. IBAN numarasının kullanımı bankalarda zorunlu ve son derece gerekli olan bir durumdur. Aksi halde hesap detayları birbirine girince içinden çıkılamaz bir para aktarımı yaşanacaktır.

Iban Numarası Herkeste Aynı mı?

Iban numarası herkeste farklı şekilde görülen bir detaya sahiptir. Bankadan almış olunan ve bir kişinin hesabına özel tanımlama olduğu için aynısından başka bir tane bulunmamaktadır.

Iban Numarasını Nereden Öğrenirim?

Öğrenmek istediğiniz ıban numarası için bankanızın şubelerini, internet bankacılığını, müşteri hizmetlerini, mobil uygulamaları kullanabilirsiniz.  Açmış olduğunuz hesaba ait ıban numarası bu kanallar yoluyla anında öğrenilebilmektedir. Geçmişte açmış olduğunuz vadeli vadesiz hesaplarınızın ıban numarasını da öğrenerek yeniden aktif şekilde kullanabilirsiniz.

Iban Numarası Öğrenme Aşamaları Neler?

Banka şubesinden ıban öğrenmek için kimlik numaranız veya telefonunuzla gişe yetkilisinden işlem yapabilirsiniz. Banka sırası alırken doğrudan bilgileriniz çıkabileceği için direkt olarak ıban öğrenebilirsiniz. Müşteri hizmetleri telefonunu aradığınızda karşınıza çıkan seçenekleri kullanarak bilgi öğrenme işlemlerini tamamlayabilirsiniz.

Web sitesinden ıban numarası öğrenme işlemlerini yapmak için internet bankacılığı şifrenizin olması gerekmektedir. Bunu alarak giriş yapmalı ve hesap bilgileri kısmına gelmelisiniz.

Mobil bankacılık kullanarak öncellikle bankanıza ait mobil uygulamayı indirmeli ve kaydınızı yapmalısınız. Ardından da hesap bilgilerinizin olduğu alana dokunarak detayları görebilirsiniz.

Iban Numarası Nasıl Başlar?

TR ile başlayan ıban numarası 26 haneden oluşan rakamdır. Bu sayı sabit olmamakla beraber ülkelere göre değişebilir.

Bankalar Iban Numarasını Ne Zaman Siler?

Banka iban numarası olanların hesapları da hali hazırda var demektir. Hesap kapatıldığında ıban numarası da silinmiş olacaktır. Yeniden aktif edilen bir hesap olursa ıban numaranızın yenilenip yenilenmediğini bankanızdan öğrenebilirsiniz.

Karttaki Numara Iban mıdır?

Kredi kartı, banka maaş kartı vs. üzerindeki numaralar ıban numarasından farklı bir şeydir. 16 haneli bu rakamlar serisi karta aittir.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...