Havuz İzolasyonu Nasıl Yapılır

Havuz İzolasyonu Nasıl Yapılır?

Havuz İzolasyonu Nasıl Yapılır? Birçok evin bahçesinde artık havuzlar bulunabilmektedir. Bu havuzların inşasında uzun ömürlü olması için su izolasyonu yapılması gerekir. Çünkü hazırlanan havuz yıllar içerisinde eski yediğinden suyu sızdırabilir. Bu yüzden havuz sahibi olan kişiler havuz izolasyonu nasıl yapılır diye araştırma yapacaktır.

Yüzme havuzları oluştururken genelde ilk başta beton ile kaplanır. Bu beton her ne kadar suyu az geçirse de zaman içerisinde çatlaklar meydana gelebilir. Bu yüzden havuzda su sızabilir. Bazı kişiler ise bu suyun sızmaması için yüzeyini mermerler ile kapatmaktadır. Ancak bunun da uzun süreli bir sağlamlık sağlayacağını iddia etmemiz doğru olmayacaktır. Çünkü Mermerler arasındaki derzler zaman içerisindeki havuz kimyasallarından dolayı aşılanacak ve mermeri dökecektir. Bu yüzden havuz izolasyonunu sağlam bir şekilde yapmamız gerekir.

Havuz içerisinde suyun boşaltıldığı tahliye delikleri, suyun havuza boşaldığı delikler, beton havuzlardaki duvar ve zeminin birleştiği kısımlar suyu Sızdırabilecek potansiyele sahiplerdir. Bu bölgelere havuz izolasyonu yapılması daha da önemlidir. Peki havuz izolasyonu nasıl yapılır gelin bunu sizlere açıklayalım.

Havuz İzolasyonu

Havuz izolasyonunun en önemli yöntemlerinden bir tanesi malzeme seçimidir. Bu maddelerin kullanımı havuzunuzun ömrünü uzatacaktır.

  • Elastik ve Klor dayanıklı su yalıtımı malzemeleri kullanılması gerekir.
  • Havuz içeriğindeki kimyasallara dayanıklı derz yapılmalıdır.
  • Mermerlerin dayanıklılığını arttıran yüksek performanslı Yapıştırıcılar kullanılmalıdır.
  • Kullanılan seramikler su basıncına karşı dayanıklı olmalıdır.
  • Beton kısımlarda zemin ve duvarları birbirine bağlayan ayrıtlara sağlamlığı arttıracak yapılar yapıştırılmalıdır.
  • Kaliteli havuz yalıtım malzemeleri için Trendyol web sitesinde araştırma yapabilirsiniz. Içerik bakımından birçok ürüne sahip olan Trendyol’da izolasyonu için birçok ürün bulabilirsiniz.

Tüm bu kriterler ile sizlerde avucunuzu daha dayanıklı yapabilirsiniz. Daha dayanıklı havuzlar uzun vadeli kullanılabilirler. Eğer ki havuzumuzu yeni yapıyorsanız uzman kişiler tarafından destek almalısınız. Çünkü yanlış adımlar ile adım atarsanız havuzun uzun ömrü çok kısa olacaktır.

Havuz izolasyonu nasıl yapılır yazımızın sonuna geldik. Web sitemizdeki bu tarz içeriklerin devamına ulaşabilirsiniz. Günlük yapılması gereken kişisel bakımlar yazımızı okumak için web sitemize uğrayabilirsiniz. Şimdiden hazırlayacağınız havuzunuzda iyi keyifler dileriz.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...