Google 2020 Donanım Etkinliği Yenilikler Nelerdir?

Her yıl yenilikleriyle donanım tarafında yenilikleriyle beraber farklı atılımlar yapan Google, yeni etkinliklerinde de yenilikler duyurmaya devam ediyor. 2020 yılında yaptığı donanım etkinliklerinde 3 farklı ürün hakkında bilgi veren Google, bu yıl tanıtım etkinliğinde şunları duyurdu:

  • Google Pixel 5 Özellikleri ve Tasarımı
  • Android 11, Pixel ve Bazı Cihazda Kullanma İmkanı
  • Google Pixel 5 ve Pixel 4A 5G İlk Fotoğrafları

Birçok donanım yeniliğini Google bu yıl ki etkinlik ile beraber duyurdu. 30 dakikalık daha önceden kaydedilen tanıtım videosuyla beraber tanıttığı ürünlerde Pixel 5, Pixel 4a 5G ve yeni bir TV arayüzü yer aldı. Ve son olarak yükseltilmiş kalitede akıllı bir hoparlör, tanıtımda yer aldılar.

Yüzde yüz geri dönüştürülmüş alüminyum gövdesi ile harika bir cihaz olan Pixel 5, Google’ın amiral gemisi olma yolunda ilerleyen telefonudur. Dikkat çeken en büyük özelliği ise doğrudan ters kablosuz şarj özelliği oldu denilebilir. Pixel 5 bataryasını aynı zamanda diğer cihazlarınızı şarj etme noktasında da her zaman kullanabilir olabileceksiniz.

Google Pixel 4a 5G Neleri Destekliyor?

15 Ekim itibariyle 9 ülkede satışta olacak ürün, 699 dolar fiyata sahip olacaktır. 6 inç olan Pixel 5 sonrasında ise 2. göz ağrısı olarak Pixel 4a modelinin 5G destekli cihazı yer alıyor. 499 dolar üzerinden piyasaya satışa çıkacak bu ürün ise 15 Ekim’de Japonya’da ve sonrasında da Kasım aylarında ABD ve diğer ülkelerde satışa çıkacaktır.

Her iki telefonda da ortak özellik olarak ultra geniş lens özelliği, geliştirilmiş kamera özellikleriyle beraber harikalar yaratmaya geliyor. Tüm bu özellikleriyle beraber aramalarınızda da sizin için hatta olan, telefon açılırsa eğer direkt sizi uyaran bir Google asistan ile beraber kullanıma çıkacaktır.

Google TV ve Chromecast

Google donanım etkinliklerinde bu yıl duyurduğu diğer cihazı ise Google TV ve Chromecast üzerine oluyor. Google, Android kullanıcılarına yönelik çıkarttığı Play Filmleri, TV videoları ve TV akış hizmetiyle birlikte Google TV adı altında yayınlara başlıyor. Tüm TV’ye dayalı hizmetlerini tek arayüzde toplayan Google, bu noktada tek parça olarak yapıya Chromecast’i de dahil ediyor.
Son olarak, Nest Audio ürünü Google’ın akıllı hoparlörü oluyor. Google Home ürünü olarak bu ürün ile beraber halefi adıyla biliniyor. Yeni cihazın daha fazla bas özelliği, yüksek ses seviyesi ile beraber net ses duyurma özelliği bulunuyor. Nest Audio, 99 dolar üzerinden piyasaya çıkacak gibi duruyor.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...