Google Adwords Nedir? Nasıl Kullanılır?

Günümüzde işletmelerin en başarılı şekilde ticari faaliyetler gerçekleştirebilmeleri, internet üzerinde kendi reklamlarını ne kadar yapabildikleriyle de alakalı bir durum haline gelmiştir. Özellikle en çok kullanılmakta olan arama motoru Google olduğu için, hatta Türkiye’deki internet kullanıcılarının yaklaşık olarak %99’u bu arama motorunu tercih ettiği için, çeşitli işletme reklamlarının yayınlanması konusunda Google AdWords adlı uygulama oldukça önemli bir yere sahip olmaktadır.

İlk olarak 2000’li yılların başında kullanılmaya başlamış olan bu uygulama, her türlü işletmeye dijital reklamcılık konusunda oldukça yardımcı olan bir uygulamadır. Özellikle işletme sahipleri tarafından dijital olarak pazarlanan tüm hizmetlerin, ilgili arama sonuçlarında görünebilmesine hizmetlerin müşteriler tarafından daha kolay görülüp tanınmasını sağlamaktadır…

Google Adwors Ne İşe Yarar?

Google arama sonuçlarında ya da Google ile resmî anlaşması bulunan bazı web sitelerinde gösterilebilen reklamların ilgili aramalar ile beraber olarak gösterilebilmesi için, birkaç anahtar kelime belirlenmesi gerekmektedir. Belirlenmiş olan bu anahtar kelimelerin Google arama motorunda aratılması durumunda, bu kelimeler ile ilgili olan reklamlar gösterilmektedir. Fakat reklam vermiş olan işletmelerin büyüklüğüne ya da dijital alandaki aktifliğine göre, hangi reklamın daha üstte görünebilecek olduğu değişmektedir.

Elbette her reklam en üstte gösterilemeyecek olsa da, Google AdWords sayesinde tüm işletme reklamları internet üzerinden görüntülenebilmektedir. Ayrıca internette yayınlanacak olan reklamların hangi zaman dilimlerinde ve nereden arama yapmış olan kişilere gösterilecek olduğu da özel olarak seçilebilmektedir.

Bundan dolayı, sadece bir bölgede verilmekte olan bazı hizmetlerin de müşteriler tarafından fark edilmesi daha kolay olmaktadır. Eyalet, bölge, şehir ve mahalle gibi farklı hizmet kapsamları için verilmiş olan reklamlar, bu yerlerden arama gerçekleştirmemiş olan kullanıcılar için gözükmeyerek tercih konusunda da otomatik bir kolaylaştırma meydana getirir.

Google Adwords Neden Kullanılmalıdır?

Ürünlerinin tanıtımını yaparak kendini daha da büyütmek isteyen her işletmenin mutlaka bir web sitesine sahip olması gerektir. Çünkü internet ortamında pek çok kullanıcı bulunduğu için, üretilmiş olan tüm hizmetler arasından bazıları ile ilgilenen müşteriler bulmak da oldukça kolaydır. Dijital pazarlamanın pek çok avantajından faydalanmak için ise bu uygulamanın kullanılması en doğru tercihtir.

“Google AdWords neden kullanılmalıdır?” sorusunun cevabı ise, bu uygulama sayesinde hedef kitlelere ulaşmanın oldukça kolay hale gelmesidir. Örneğin bir hizmetin özellikle bir ülke, bölge ya da şehirdeki kadın, erkek, çocuk ya da yaşlılar tarafından talep edileceği düşünüldüğü zaman, ürünlerin sadece belirli bir kitleye tanıtılması ve en doğru şekilde reklamcılığın gerçekleştirilmesi mümkün hale gelmektedir. Müşterileri sınıflandırma ve seçme konusunda önemli faydaları olan bu reklamcılık uygulaması, aynı zamanda maliyet açısından da oldukça kazançlıdır.

Google Adwords Maliyeti Ne Kadardır?

Google AdWords maliyeti, diğer pek çok reklam uygulamasından daha az olmaktadır. Fakat genel olarak verilen reklam için Google’a ne kadar ödeme yapılacağı konusu, bu hizmeti alan kullanıcı tarafından belirlenmektedir.

Örneğin; üretilmiş olan bir hizmetin tanıtımını yapmanın ücreti için bir üst sınır belirlenmektedir. Tıklama başına ödenecek olan ücret de belirlendikten sonra, belirlenen üst sınıra ulaşılması halinde reklam o gün içinde yayından kaldırılmaktadır. Yani her bir tıklama için 0,50 kuruş maliyeti olan bir reklam için üst sınır 100 Türk Lirası ise, o reklamın bir gün içinde maksimum görüntülenme sayısı 200 olabilmektedir. Bu miktardan sonra reklam, o gün için limitini doldurmuş olmaktadır.

İşletmelerin gelir seviyesine ya da Google AdWords için ayırmış oldukları bütçelerine bağlı olarak değişen gösterim miktarları arttıkça, markaların sahip olduğu ün ve değer de artış gösterecektir. Kolay, etkili ve yaygın olmasından dolayı ise reklamcılık çalışmaları için bu yöntemin kullanılması oldukça önemlidir. Ayrıca bu uygulama, kullanıcıları Google anlaşmalı reklam ajansı uygulamalarına da yönlendirebilmektedir. Örnek olarak, “Dijital Uzman” adlı reklam ajansı, bunların başında gelmektedir.

 

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...