Limonlu Kahve Nasıl Yapılır?

Limonlu Kahve Nasıl Yapılır?

Limonlu kahve nasıl yapılır denildiği zaman akıllara ilk Türk kahvesi gelmelidir. Çünkü limon en güzel Türk kahvesine yakışır. Limon hemen hemen her şeyin tadını güzelleştireceği gibi aynı zamanda ekşi bir aroma katarak farklı bir lezzet oluşturur. Bu sayede hem farklı bir lezzet denemiş olursunuz hem de damak tadınızı değiştirme imkânınız olur.

Limonlu Türk Kahvesi Yapılışı

Malzemeler:

  • 1 tatlı kaşığı Türk kahvesi

  • 1 kahve fincanı su

  • 1 çay kaşığı ucu ile şeker

  • Çeyrek kesilmiş limon

Tarifi:

Limonlu kahve nasıl yapılır tarifi aslında oldukça basit. Türk kahvesi yapmayı biliyorsanız limonlu kahvenin hiçbir farkı yoktur. Cezvenize 1 fincan suyunuzu ekleyin. Ardından 2.sırada 1 tatlı kaşığı Türk kahvesini ekleyin. 3. adım olarak çay kaşığınızı ucuyla şekerinizi ekleyin. Son olarak asıl önemli adım; limon ekleme aşaması.

Bu aşamada çeyrek limon yeterli olacaktır. Kahveyi yaptığınız kişi sayısı arttıkça malzemeleri de iki katına çıkararak kahvenizi elde edebilirsiniz. Limonu güzelce cezvenin içine sıkıp karıştırın. Ardından kahvenizi pişmeye bırakın. Cezvedeki kahvenin yavaş yavaş köpürüp kaynamaya başladığında servis edebilirsiniz, afiyet olsun.

Limonlu Kahvenin Faydaları

  •  Limon başlı başına faydalı bir turunçgildir. Bir de kahvenize limon sıkarsanız yağ yakımınızı oldukça hızlandıracaktır.

  • Limon içerdiği besinler sayesinde şişliğinizin gitmesine yardımcı olacaktır.

  • Limonlu kahvenin ödem atıcı etkisi de vardır. Birçok diyetisyen ödem atıcı suların içerisine mutlaka limon eklerler. Çünkü limon içerdiği sitrik asit sayesinde ödem attırıcı özeliğe sahiptir.

  • Cilt sağlığınızı korur.

  • Dişlerinizin bakımlı olmasını sağlar.

Limonun birçok faydası olduğu gibi kahveyle birleştiği zaman oldukça lezzetli ve faydalı bir hale gelmektedir. Her ne kadar faydalı da olsa limonlu kahvenizi günde en fazla 2 bardak içiniz. Her şeyin fazlası zarar olduğu gibi 2 bardaktan fazla limonlu kahve içmek, içeriğindeki limon sayesinde tansiyonunuzu olumsuz yönde etkileyebilir.

Eski lezzetlerden sıkıldıysanız yeni tatlar istiyorsanız limonlu kahve tam da size göre. Artık limonlu kahve nasıl yapılır tarifini öğrendiğinize göre şimdiden afiyet olsun. Detaylı bilgi için https://www.hizliresim.com/blog/ sitesinden bilgi alabilirsiniz.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...