En İyi Web Tarayıcıları

Bilgisayarlardan internete erişmemiz içi birçok internet tarayıcısı mevcuttur. Bu tarayıcılar sayesinde internete kolaylıkla erişebiliyoruz ve sıkıntısız olarak sayfalarda gezinti yapıyoruz. En iyi web tarayıcıları hızlı olması ve bilgisayara fazla yük olmaması açısından kullanıcılar tarafından sürekli test edilerek kullanılıyor. Bu yazımızda en iyi web tarayıcılarını siz değerli okuyucularımıza liste halinde aktaracağız.

Opera (En Hızlı Tarayıcı ve En Çok Kullanılan Tarayıcı)

Listemizin biricinsi sırasında Opera web tarayıcısı bulunuyor, yenilikçi anlayışı ile ve bilgisayara fazla yük olmaması açısından en ideal web tarayıcısıdır. Dünya üzerinde en çok kullanılan Chrome’un en iyi alternatifi olarak bilinen Opera, Chrome’a ait Chromium motoru üzerinden işlevlerini kullanıcılara sunmaktadır. Chrome tarayıcısına benzer işleyişe sahiptir. Diğer web tarayıcılarına nazaran daha hızlıdır ve bilgisayarın cpu – ram’ini fazla tüketmez.

Opera tarayıcısında yerleştirilen fazla özellikler bu tarayıcıyı farklı kılmaktadır. Kullanıcılar Chrome tarayıcısında kullandığı birçok eklentiyi Opera’da rahatlıkla kullanabilmektedir.

Opera Tarayıcısının Avantajları

Opera tarayıcısında tarayıcı içerisine gömülü VPN bulunmaktadır, aynı zamanda reklamları otomatik olarak engelleme özelliği bulunuyor.

Chrome tarayıcısı kadar geniş eklentiye sahip olmasa da eklentileri Opera Mağazasından indirebilirsiniz.

Kullanıcıların sayfaları daha sonra okuması için “stash” özelliği bulnuyor. Chrome tarayıcısında ise evernote ve benzeri eklentiler bulunuyor.

Kullanıcıların en çok ziyaret ettiği siteleri tek bir yerde rahatlıkla toplayabilirsiniz.7

Opera oyunculara özel Opera GX tarayıcısını da duyurdu. Oyunculara özel tasarım ve oyunlarla ilgili birçok uygulamalara Opera GX tarayıcısında rastlayabilirsiniz.

Chrome Tarayıcısı

Dünya üzrinde birçok insanın aktif olduğu tarayıcı özelliğini taşıyan Chrome 1. sırada yerini koruyor. Google tarafından çıkartılan bu web tarayıcısı, android cihazlarda varsayılan tarayıcı olarak kullanıcılara sunuluyor.

Chrome Avantajları

Chrome kolay ulaşabilir olması ve günümüzde en iyi tarayıcı özelliğini taşımaktadır.

Diğer tarayıcılara nazaran daha hızlıdır.

Kolay arayüzü ile birçok insan tarafından tercih edilmektedir.

Google hesabı ile senkronize edilebilen Chrome, kullanıcıların verilerini, yer imlerini ve kaydedilmiş şifreleri anında tarayıcıya entegre edebiliyor.

Chrome kendisine özel Mazağası ile kullanıcıların işlemlerini eklentiler sayesinde kolaylaştırmaktadır.

Chrome Dezavantajları

Google Chrome kullanışlı olması ve basit arayüze sahip olmasına rağmen bilgisayarın ram’ini en çok kullanılan tarayıcı özelliğini taşımaktadır. Google Chrome tarayıcısında bir sekme ve eklenti ile ayrı işlemler yapılmaktadır. Örneğin 5 tane açık sekme varsa ve 5 tane ayrı eklenti çalışıyorsa hepsi bilgisayara birer işlem olarak yansımaktadır.

Güvenlik ve gizlilik konusunda Chrome tarayıcısı iyi bir geçmişe sahip değildir. Geçmiş senelerde ortaya çıkan bir güvenlik açığında bir javascript kodu Chrome sayfasına kolaylıkla işlenebilmekteydi, bu sayede ise kötü niyetli kişiler izinsiz şekilde bilgisayara erişebiliyordu. Bu açık google tarafından çözüme kavuşturulmuştur.

Mozilla Firefox

En iyi tarayıcılar listemizin 3. sıasında ise Chrome tarayıcısına alternatif olarak Mozilla Firefox tarayıcısı bulunuyor. Firefox tarayıcısı birçok insan tarafından aktif olarak halen daha kullanılmaktadır. Sade tasarımı ile dikkatleri üzerine çeken Firefox tarayıcısı, performans konusunda Chrome ‘a göre önemli adımlar atmıştır. Firefox Quantum isimli motoru tasarlayarak bilgisayarlarda bulunan işlemcilerden daha çok faydalanmayı amaçlamıştır. Bu güncelleme ile web gezintisinde önemli adımlar atmıştır.

Firefox tarayıcısı diğer tarayıcılara nazaran gizlilik konusunda ve güvenlik konusunda bir adım öndedir. Arama geçmişini izleyici programları otomatik olarak engelleyen Firefox, mobil cihazlar arasında ve web tarayıcıları arasında senkronizasyon işlemi ile parola ve diğer verileri otomatik olarak senkronize etmektedir. Kullanıcı gizliliği konusunda ise tüm verileri en iyi şekilde korumaktadır.

Mozilla Firefox Avantajları

Güvenlik ve gizlilik konusunu ön planda tutmaktadır.

Kullanıcıların izni olmadan pencereler engellenir, bildirimler için kullanıcı onayı alınır.

Chrome tarayıcısına performans bakımından en iyi alternatif tarayıcıdır.

Performans olarak Chrome tarayıcısına göre biraz altta olarak görünse de Firefox tarayıcısı en iyi 3 tarayıcıdan biridir.  Kullanıcıların bilgileri ve verileri tamamen güvendedir.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...