Doğru Karar Nasıl Verilir

Doğru Karar Nasıl Verilir?

Sonucun ne olacağını bilmediğiniz için doğru karar vermek çok zor olabilir. Bu durumlarda yapılması gerekenler ve doğru kararlar vermek için kullanmanız gereken yöntemleri bu makalemizde sizlere için hazırladık.

Sizlere vereceğimiz tavsiyeleri uyguladığınızda, sağlıklı ve olumlu kararlar alacağınıza inanıyoruz. Hadi başlayalım;

 

Karar Vermeden Önce Yapılması Gerekenler

Rahatlamak ve kararlarınızı vermeden önce düşünmek için zaman ayırmak, seçimlerinizi çok daha anlamlı ve bilinçli hale getirecektir. Karar vermek için saatler harcayarak, ani kararlardan kaçınabilir ve ilginizi çeken konuyu düşünerek doğru kararlara varabilirsiniz.

Geçmiş kararların sonuçlarını hatırlamak, benzer durumlarda rahatlamanıza ve doğru kararlar vermenize yardımcı olabilir.

Verdiğiniz kararı tatmin eden bir noktada karar vermeniz doğru değildir. Çünkü kötü bir fiziksel duruma neden olan konuda, aynı kararı vermeniz uygun olmayacaktır. Kendinize ve deneyimlerinize inanmayı ve hatırlamayı unutmamanız gerekir.

 

10-10-10 Kuralı

10-10-10 kuralını uygulamanız için, kararınızın sonucunu 10 dakika, 10 ay ve 10 yıl sonra değerlendirmenizi gerektirir. Gelecekteki etkileri göz önüne alındığında, kararların yönü değişebilir. Yani, olası gelecek senaryolarını tahmin etmek ve bu sonuçlara göre kararlar vermek gerekir. Ayrıca bu durum verdiğimiz kararların, olumlu veya olumsuz olup olmadığından haberdar olmamızı sağlar.

Kararınızın boyutuna bağlı olarak, bu yaklaşım işe yarayabilir. Pizza ve hamburger yemek gibi kararların ötesinde, iş, okul veya aşk hayatı hakkında kararlar verirken kendinize fayda sağlamanın bir yolu vardır. Aslında 10 yıl sonra sağlıklı beslenmeyi düşünmezseniz, o anlamda kararlarınız sağlıklı beslenmeye yol açacaktır, bu durum kararlarınızın sonuçlarını görmek için iyi olacaktır.

 

Yanlış Karar Vermek

Aldığınız kararların istenmeyen olumsuz sonuçları olsa bile olumlu olduğunu unutmayın. Her karar iyidir, çünkü verdiğiniz kararlar elinizden bir şey alsanız bile size deneyim kazandırır.

Sagopa Kajmer; “Bugünün ruhuna sahip olsaydım, dün yaptığımı yapmazdım, ama dün yaptığımı yapmasaydım, bugün olduğum yerde olmazdım.”

Bu nedenle yaptığınız her bir hata veya verdiğiniz her bir yanlış karar sizi geliştirerek tecrübe kazanmanıza yardımcı olur. Daha fazla bu tarz rehberlik içerikli yazılar için web sitemizi ziyaret etmeyi unutmayın.  I ♥ Google

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...